Știri

Companie de transport portugheza interzisa in Franta

Prefectul provinciei franceze Valea Loarei a decis sa suspende activitatea de cabotaj pentru o companie de transport portugheze ce opereaza o flota de 1000 de camioane pe teritoriul francez. Aceasta decizie a venit ca masura suplimentara aplicata companiei, care s-a constatat ca a incalcat grav si alte legi.

Concret, camioanele companiei portugheze au fost prinse de nu mai putin de 16 ori ca au incalcat normele privind cabotajul rutier si nu mai putin de 14 ori ca a manipulat aparatul tahograf. Aceste incalcari grave ale legii au fost descoperita in 2012 si 2014, in cele din urma, comisia regionala interzicand firmei portugheze sa mai opereze pe teriotriul Frantei, timp de un an, incepand cu 28 februarie 2015. Pentru operatorul de transport portughez nu este o sanciune banala, avand in vedere ca acesta opereaza in Franta aproximativ 1.000 de camioane.

Companie de transport portugheza interzisa in Franta

„In conformitate cu instructiunile Guvernului de lupta impotriva concurentei neloiale, cabotajului neregulat si dumping social, aceasta pedeapsa reflecta dorinta de a consolida protectia companiilor de transport si a soferilor profesionisti prin aplicarea de sanctiuni efective”, a declarat prefectul Vaii Loarei.

Aceasta este a patra sentinta de acest gen data in Franta impotriva transportatorilor straini. In 2014, acelasi prefectura a suspendat activitatea de cabotaj a unui transport rutier de marfa din Belgia, pentru la jumatatea lui 2015. In acest caz, au fost depistate 9 infractiuni, inclusiv sapte pentru cabotaj neregulat. Celelalte doua sentinte au fost emise in Liguadoca impotriva unui unui lituanian si in provincia Ile-de-France.

Din aceeași categorie...

Back to top button