Companie de transport spaniolă amendată pentru moartea unui șofer

Companie de transport spaniola

În iulie 2015, șoferul de camion al unei companii de transport spaniole a fost împușcat mortal în timpul unei altercații.

Acum, Inspecția Muncii a amendat compania de transport spaniolă pentru care lucra șoferul de camion deoarece nu a implementat un sistem adecvat de evaluare profesională a riscurilor.

În după-amiaza zilei de 4 iulie, Jesús Burgos Madrigal, un tânăr șofer spaniol care lucra pentru o companie de transport din Granada, aflat pe autostrada A15 în spre San Sebastian a fost implicat într-un conflict, generat de un participant la trafic. În timpul conflictului spontan, șoferul automobilului, ofițer de poliție ieșit din tură, a scos arma din dotare și a tras în Burgos, omorându-l pe loc.

Companie de transport spaniolă amendată pentru moartea unui șofer

Această crimă a fost încadrată de inspectorii Ministerului Muncii spaniol ca „accident de muncă”, cerând companiei de transport să le pună la dispoziție toate documentele referitoare la evaluarea riscurilor șoferilor profesioniști angajați în cadrul companiei. După o anchetă care a durat mai multe luni, Ministerul Muncii spaniol a aplicat o amendă în valoare de 2.046 de euro companiei de transport, deoarece documentația acesteia nu avea „pe deplin luate în considerare în evaluarea riscului general stresul din timpul orelor de condus și nu a efectuat o evaluare a riscurilor psihosociale”.

Fenadismer, asociația transportatorilor spanioli la care compania de transport este afiliată, consideră nedreptă această sancțiune aplicată de Ministerul Muncii și cere anularea acesteia.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker