Știri

Companii de transport implicate într-un caz major de trafic de droguri

Tribunalul din Sønderborg (Danemarca) judecă în prezent un caz de trafic de droguri în care sunt implicate și companii de transport. Este vorba de peste jumătate de tonă de ketamină.

Doi bărbați, în vârstă de 60 și, respectiv, 33 de ani, sunt în prezent acuzați de trafic de droguri, după ce aceștia au introdus ilegal în Danemarca 700 de kilograme de ketamină, prin intermediul a trei companii de transport diferite din Danemarca și, respectiv, Germania.

Companii de transport implicate într-un caz major de trafic de droguri

Ketamina, care este un anestezic utilizat în timpul intervențiilor chirurgicale pe animale mari, a fost transportată la o companie din sudul Iutlandei, unde era angajat unul dintre bărbați.

Cei doi bărbați, aflați în arest preventiv din august 2022, sunt acuzați de două infracțiuni diferite comise în aceeași perioadă de timp, cuprinsă între februarie 2021 și 24 august 2022, când aceștia au fost arestați și încarcerați.

Prima infracțiune constă în introducerea ilegală a 500 de kilograme de ketamină. Acest lucru a fost realizat prin intermediul unui o companie de transport din Jutlanda de Sud care, la comanda unei alte companii de transport daneze, a importat ketamina din Germania în depozitul său din Aabenraa.

VEZI ȘI: Control danezo-suedez privind transportul de mărfuri periculoase

Cea de-a doua infracțiune se referă la tentativa de introducere ilegală a 200 de kilograme de ketamină. În acest caz, o companie daneză de transport a comandat transportul de la o companie germană de transport. Proprietarul companiei daneze de transport este, de asemenea, suspect în acest caz.

În rechizitoriu se precizează că, în ambele cazuri, ketamina urma să fie transportată în Danemarca și apoi să fie redistribuită în pungi etichetate SodaAsh.

Complici în libertate

Trei persoane sunt menționate în rechizitoriu ca fiind posibili complici, iar procurorul a declarat în timpul ședinței de judecată că se așteaptă ca acuzațiile să fie aduse împotriva acestora la o dată ulterioară. Pe lângă cele trei persoane, sunt menționate și alte câteva persoane necunoscute de poliție în acest moment, dar care ar fi contribuit la ambele infracțiuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button