Companii de transport

Companiile de transport din Bulgaria au flote din ce în ce mai mari și mai moderne

Companiile de transport din Bulgaria au flote din ce în ce mai mari și mai moderne: Discordia a ajuns la 1.000 de camioane, iar EuroSpeed face investiții de 15 milioane de euro.

Bulgarii fac progrese și în domeniul transporturilor rutiere. De exemplu, Discordia se laudă a fi compania de transport cu cea mai mare creștere a flotei din Europa.

Companiile de transport din Bulgaria au flote din ce în ce mai mari și mai moderne

În ultimii 5 ani, flota Discordia a crescut cu 40%. Ultimii doi ani fost deosebiți: la finalul anului 2020 compania avea 700 de camioane, iar la începutul lui 2022 ajunsese la 900 de unități. Recent, Discordia a anunțat că a ajuns la 1.000 de camioane.

Camionul aniversar este unul din noua generație DAF XF, cuplat cu o semiremorcă Kögel. El va fi folosit în special pentru transport internațional în vestul Europei. Compania a anunțat că expansiunea sa va continua, dar fără a preciza cifre exacte.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF: Spațiu imens, preț pe măsură

O altă investiție interesantă din Bulgaria este cea a companiei EuroSpeed, care va cheltui 15 milioane de euro pe combinații foarte aerodinamice.

Acestea sunt compuse din autotractoare DAF XF cu camere video și semiremorci aerodinamice Schmitz Cargobull EcoFLEX.

EuroSpeed nu a precizat exact numărul de vehicule comandate în cadrul acestui proiect, nici dacă ele vor fi folosite pentru înnoirea sau extinderea flotei. Până acum, compania avea o flotă de aproximativ 200 de camioane.

Companiile de transport din Bulgaria au flote din ce în ce mai mari și mai moderne

Din aceeași categorie...

Back to top button