Companiile de transport din Germania sunt în căutare de șoferi de camion

Companiile de transport din Germania sunt în căutare de șoferi de camion

Conform portalul european de locuri de muncă Eures, Germania a fost scos la concurs mai multe locuri de muncă pentru șoferii de camion, contractele fiind cu normă întreagă și pe durată nedeterminată.

Unele companii importante de logistică și transport din Germania sunt în căutare de șoferi profesioniști. Această informație este susținută anunțurile de pe portalul EURES, o rețea de cooperare menită să faciliteze libera circulație a lucrătorilor în cadrul țărilor Uniunii Europene. Conform informațiilor primite de la serviciile publice de ocupare a forței de muncă din Germania, această țară are disponibile aproximativ 300 de locuri de muncă ca șofer de camion, pe întreg teritoriul său.

Locurile de muncă pentru șoferii de camion sunt pentru diferite tipuri de transport de la distribuție urbană și locală până la transport regional și pe distanțe lungi, atât în Germania cât și în străinătate, garantându-se respectarea normelor de muncă germane și a reglementărilor privind transportul rutier, inclusiv a perioadelor de odihnă.

Companiile de transport din Germania sunt în căutare de șoferi de camion

Contractele sunt bazate pe program cu normă întreagă iar angajarea este pe perioadă nedeterminată, în timp ce salariul este în conformitate cu normele contractuale în vigoare din Germania.

În plus, pentru cei care sunt dispuși să se mute, sunt acordate o serie de facilități, cum ar fi sprijin pentru găsirea unei case, consiliere administrativă și cursuri de limbă pentru a îmbunătăți nivelul de cunoștințe necesar.

VEZI ȘI: Majorări de taxe de drum și accize în 2016 și 2017 în Europa

Cererea se adresează șoferilor de camion bărbați și femei, cunoscători ai limbii germane sau engleze cel puțin la nivelul A2 (intermediar), ce dețin cu card tahograf valid și una sau mai multe licențe din următoarele categorii sau subcategorii: C1, C1E, C sau C+E.

În unele cazuri, este necesar certificatul de formare profesională ADR adițional certificatului G25 privind starea de sănătate a lucrătorului (cu posibilitatea de a-l obține în Germania). Nu este necesară nici o expertiză deosebită, unele companii oferă cursuri de perfecționare, însă să știi cum să manevrați remorci, caroserii de camioane swap și să efectuați transportul de mărfuri periculoase este un avantaj, precum și deținerea unui atestat de utilizare a stivuitorului.

În plus, față de flexibilitate, dorința de a călători și condiția fizică excelentă, este recomandat să aveți un sentiment de responsabilitate, curtoazie și orientarea spre client, dar mai ales o dorință concretă de a vă muta într-unul din landurile germane, inclusiv Bavaria, Turingia, Saxonia Inferioară și Superioară, Hesse și Renania.

Pentru aceste posturi pot aplica toți șoferii de camion cu cetățenie europeană. Aceștia pot trimite CV-ul în format european direct către angajator, indicând în e-mail precum și în Curriculum Vitae

codul de indentificare „Berufskraftfahrer”. Mai multe oferte de muncă găsiți aici – https://bit.ly/locuridemuncaGermania

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

 

 

Follow #infotrucker