Companiile de transport și logistică încalcă frecvent legislația muncii din Germania

Companiile de transport și logistică încalcă frecvent legislația muncii din Germania
Numărul încălcărilor legislației muncii din Germania a companiilor de transport și logistică a crescut, majoritatea abaterilor fiind legate de salariul minim pe econimie (MiLoG) și de timpul efectiv de lucru.

Potrivit unui raport al Ministerului Muncii (BMAS), dacă în 2011 erau 711 companii împotriva cărora au fost întocmite dosare de contravenție privind încălcarea legislației muncii, în 2018 numărul acestora a ajuns la 3.083.

Companiile de transport și logistică încalcă frecvent legislația muncii din Germania

Suma amenzilor a crescut de la 50.000 la 1.6 milioane, majoritatea fiind pentru nedeclararea sumelor de plată la asigurările sociale și fals în actele privind angajații.

În Germania, din 2015 a fost introdusă în legislație prevederea legată de salariul minim pe ramură, companiile de transport și logistică putând fi controlate de poliție, agenți vamali și de inspectorii financiari și reprezentanții Ministerului Muncii.

În 2019, numărul companiilor verificate a crescut de la aproximativ 3.400 la peste 6.800.

VEZI ȘI: Shell investește în InstaFreight pentru a dezvolta noi soluții de mobilitate

Reprezentanții de stânga din Parlamentul german au solicitat înăsprirea controalelor pe acest segment motivând că protecția socială este un factor extrem de important într-o industrie de care Germania depinde foarte mult.

Astfel, s-a creat un grup de lucru în parlament care va încerca să găsească soluții pentru a reduce munca la negru, încadrarea cu forme legale și plata tuturor beneficiilor, dar și a taxelor și asigurărilor sociale pentru companiile de transport și logistică.

Reprezentanții stângii caută soluții pentru a extinde aceste controale și asupra companiilor care sunt contractate de companii germane pentru a presta aceleași servicii, dar la costuri mult mai mici.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.