InfoTechȘtiriTehnologie

Compresor hibrid dezvoltat de Bitzer și Lumikko

Bitzer, specialistul compresoarelor frigorifice, a dezvoltat un compresor hibrid inovator pentru agregatul L4 comercializat de finlandezii de la Lumikko.

Aceasta este doar o bucățică din viitor, tehnologia hibridă fiind disponibilă pentru toata gama de produse Lumikko într-un an sau doi. Noul sistem Lumikko cântărește doar 400 de kilograme și este, prin urmare, mult mai ușor decât orice sistem comparabil. Acesta este un avantaj cheie, în special în aplicații mobile, deoarece sporește sarcină utilă și reduce consumul de combustibil. Evaporatorul integrat nu mai ocupă spațiu suplimentar de marfă și, prin urmare, economisește spațiu, fiind primul în această clasă de performanță. Răcitorul L4 este proiectat pentru utilizarea pe camioane de peste 5.5 tone și este ideal, de exemplu, pentru transportul produselor sensibile la temperatură, cum ar fi produsele alimentare.

Două tipuri de operare
Compresorul hibrid al agregatului L4 poate fi utilizat cu două tipuri de operare. Cu un motor diesel ca sursă externă de acționare și cu un motor electric integrat. În timpul funcționării diesel, motorul electric al compresorului hibrid se comportă ca un generator, astfel încât nu este nevoie de generatoare suplimentare de energie pentru a acționa alte componente electrice ale sistemul precum ventilator, încălzirea și controlul. La funcționare cu temperatură scăzută, agregatul de frig L4 atinge o capacitate de răcire de aproximativ 4 kW – atât în operare cu ​​motor diesel cât și cu motor electric.

Compresor hibrid dezvoltat de Bitzer și Lumikko

Lumikko_CareUnit_Image_1

În operarea normală de temperatură, ambele tehnologii sunt capabile să atingă o capacitate de răcire de aproximativ 8 kW. Agregatul L4 este, de asemenea, flexibil atunci când vine vorba de agenți de răcire acesta fiind compatibil cu R404A, R452A și altele.

Bitzer produce compresorul hibrid în centrul de competență la nivel mondial pentru compresoare oscilante, în timp ce Lumikko produce agregatul L4 în Finlanda. Lumikko a introdus modelul L4, împreună cu noul compresor hibrid, pentru prima dată de la sfârșitul lunii iunie 2015, la târgul Logistiikka-Kuljetus 2015 din Helsinki. În Germania, răcitorul și compresorul au fost expuse la sfârșitul lunii septembrie la CareUnit în stand în cadrul târgul NUFAM de la Karlsruhe Trade Fair Center.

Hibrid – tehnologia viitorului
Monitorizarea intensivă asigură că, compresorul oscilant îndeplinește standarde ridicate în ceea ce privește calitatea, fiabilitatea și performanța în orice moment, pe care Bitzer a ajuns s-o reprezinte în întreaga lume.

Întreagul grup motopropulsor este extrem de compact și puternic. Compact și ușor, agregat L4 este un pachet de putere reală, fiind o referință în clasa sa. Acesta reprezintă un pas important în viitor – tehnologia hibrid jucând un rol-cheie pentru Bitzer, spune Tobias Fuhrer, director pe segmetul de camioane și semiremorci la Bitzer.

Testarea pe teren a noul compresor hibrid a începe în luna octombrie 2015, producția de serie fiind planificată pentru al doilea trimestru din 2016. Bitzer va continua de a promova tehnologia hibrida. În termen de unul la doi ani, Bitzer va aplica aceasta tehnologie pe întreaga gama de produse Lumikko. Ecranul color este de asemenea nou, setându-se diferit față de modelele monocrome ale concurenților de pe piață. Momentan, sistemul suportă limbile germană, engleză, suedeză, finlandeză și ebraică, alte limbi străine urmând să fie adăugate.

Servicii complete
De asemenea, răcitorul și compresorul își demonstrează punctele lor forte atunci când vine vorba de întreținere. Ambele sunt simplu de instalat și servisat, deoarece toate părțile sunt foarte ușor de accesat, intervalele mai lungi de service reducând costurile de operare.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button