Concept de securitate pentru stoparea furtul de marfă din camioane în România

Concept de securitate pentru stoparea furtul de marfă din camioane în România
Conceptul de securitate implementat de Alpensped pentru stoparea furturilor de marfă din camioane în România a dat rezultate.

Remorci distruse, marfă lipsă – furturile din camioane fac parte din agenda zilnică a transportului rutier european de mărfuri, fiind un fenomen în continuă creștere.

Concept de securitate pentru stoparea furtul de marfă din camioane în România

Astfel, pentru a stopa furtul de marfă din camioane, în special, piese de schimb ușor de vândut pe piața neagră, Alpensped a implementat un concept de securitate al transportului dezvoltat împreună cu Volkswagen AG.

În doar un an de la implementarea acestuia, furturile de marfă din camioane înregistrate de Alpensped în România au scăzut cu peste 70%. Un succes, fără discuție.

Conceptul se bazează pe doi piloni: înregistrarea exactă și documentarea incidentelor, precum și măsuri ample de gestionare a acestora.

Potrivit furnizorului de logistică german, șoferii pot efectua pauza doar în parcări păzite, n-au voie să-și lase camionul nesupravegheat și au obligația să verifice încărcătura pentru orice anomalii ce pot apărea la fiecare oprire.

De asemenea, acestora le este strict interzis să primească sau să transporte în cabină persoane străine ori să părăsesc rutele stabilite.

VEZI ȘI: Cele mai importante caracteristici ale sistemul MirrorCam de pe noul Actros

În ansamblu, conceptul de securitate al celor de la Alpensped include peste 20 de măsuri de gestionare a incidentelor.

Măsuri extinse de securitate
În plus, începând cu iulie 2017, Alpensped a început monitorizarea transporturilor cu un instrument special dezvoltat alături de Volkswagen AG și Universitatea de Științe Aplicate din Heilbronn.

După ce va fi testat tip de un an, specialistul în logistică din Mannheim, concentrat pe Sudul și Estul Europei, intenționează să integreze acest instrument în sistemul propriu de management al transportului.

Tot în iulie, Alpensped a devenit membru al Asociației pentru Protecția Bunurilor Transportate (TAPA), această fiind o componentă importantă în cadrul concept său de securitate.

Follow #infotrucker