GreenZoneInfotechȘtiri

Conceptul Iveco Vision premiat pentru sustenabilitate

Iveco a fost premiat de către revista gemană Transport cu „Europaischer Transportpreis fur Nachhaltigkeit 2016”, premiul european pentru sustenabilitate în transport la categoria vehicule pentru distribuție.

Această distincție a fost primită pentru modelul Iveco Vision, primul concept van al companiei italiene, ce se bazează pe istoria mărcii și se concentrează pe tehnologii de transport durabile și inovatoare.

Sub sloganul „Iveco. Partenerul tău pentru transportul durabil”, marca italiană dezvoltă în prezent soluții durabile pentru transportul de mărfuri și persoane, ce se adresează segmentului de mobilitate urbană cu propulsie electrică în rapidă creștere, datorită cerințelor locuitorilor precum și a domeniilor care trebuiesc acoperite. De altfel, acestea sunt valorile fundamentale de tehnologie ale Iveco care vizează reducerea Costului Total de Proprietate prin dezvoltarea de soluții pentru transportul durabil, conceptul Iveco Vision fiind următorul pas înainte în acest efort.

Iveco Vision combină sustenabilitatea cu siguranță, ergonomie cu soluțiile de propulsie ale viitorului compuse dintr-o unitate pur electrică pentru zero emisii și zgomot redus în zonele urbane cuplată la un sistem de propulsie hibrid pentru misiuni de transport mai lungi în afara orașului, ce reduce consumului și emisiile de dioxid de carbon cu până la 25%.

Divizarea energie termice și electrice este controlată de un algoritm prin intermediul unei cutii de transfer dezvoltată de către Iveco, care deschide o serie de posibilități în ceea ce privește arhitectura tracțiunii.

VEZI ȘI: Iveco a lansat oficial noul Daily Electric

Iveco Vision dispune de o interfață om-mașină adaptivă (inclusiv o tabletă detașabilă care comunică cu sistemul electronic de la bord), precum și un sistem inovator de încărcare automată cu o podea variabilă și noi soluții pentru securizarea încărcăturii. Scopul este de a reduce la minimum presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale a șofer în timpul operațiunilor de transport, inclusiv permițându-i acestuia accesul facil la zona cargo fără a depune efort.

Conceptul contopește funcții cu formă. De exemplu, abordarea de vizibilitatea totală, prin intermediul geamurilor ce permit vederea prin stâlpul A, cresc siguranța la bord oferind în același timp o vedere fără restricții. Camere multiple oferă două imagini complete de jur împrejurul vehiculului.

VEZI ȘI: Iveco Vision: Concept van-ul bazat pe șasiul „Dual Energy”

De asemenea, Iveco este lider din 1983 în segmentul camioanelor, comercialelor ușoare și autobuzelor ce folosesc gaz natural ca propulsie. Gama de camioane cu propulsie alternativă inlcude și versiunea cu gaz natural lichefiat (LNG). În segmentul de distribuție urbană, modelul Daily Electric este prezent pe șosele încă din 1986, ultima generație a acestuia fiind recent lansată.

Iveco Vision se bazează pe o experiență vastă a mărcii italiene pe soluții de transport durabil dezvoltate în lunga sa istorie. Iveco este un lider european în sustenabilitate, fiind numit pentru al cincilea an consecutiv lider al industriei de către Dow Jones Sustainability Indexes.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button