Știri

Condamnare dură pentru dumping social în Belgia

Instanța din Liege s-a pronunțat în cazul Kulak, dictând unsprezece condamnări între 6 luni și 6 ani de închisoare, o amendă și o achitare. Transportatorul a fost acuzat că ar fi utilizat ilegal șoferii slovacii și bulgari.

Instanțele de judecată belgiene au susținut că folosirea ilegală a șoferilor din Bulgaria și Slovacia în activitățile de transport rutier în Belgia este o activitate criminală reală, astfel că, au dat una din cele mai aspre sentințe împotriva dumpingului social din transportul rutier.

Cele mai grele două pedepse au fost aplicate celor doi proprietari ai firmei de transport belgiene Kulòak, A.Y. și M. Kulak, care a primit, 5 ani respectiv 4.5 ani de închisoare, plus plata contribuțiilor de asigurări sociale în cuantum de un milion de euro. În plus, față de închisoarea și plata contribuțiilor, cei doi au fost obligați și la plata unei de 438.679 euro respectiv 381.282 de euro.

Condamnare dură pentru dumping social în Belgia

VEZI ȘI: Se caută șoferi pentru Parlamentul European

Anchetatorii au descoperit un trafic ilicit al conducătorilor auto care se învârteau în jurul stației de servicii Hauts Sarts, în condițiile în care inculpații furnizau diferitelor companii de transport din Belgia servicii de transport subcontractate efectuate de către societățile din Bulgaria și Slovacia, în mod ilegal. Mai precis, șoferii au lucrat în Belgia, mai mult de trei luni cât permite legislația națională. În plus, cei condamnați au realizat mai multe documente false, inclusiv facturi, note de livrare, contracte și certificate.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button