Bosniac condamnat în Franța pentru angajări clandestine

Bosniac condamnat în Franța pentru angajări clandestine
Un bosniac a fost condamnat de tribunalul francez din Besançon pentru angajări clandestine a mai mulți șoferi de aceeași naționalitate, în perioada 2012 - 2014.

Bărbatul a condus o companie de transport cu sediul în Slovenia, care efectua transport de mărfuri în Franța, Germania și Belgia.

Bosniac condamnat în Franța pentru angajări clandestine

Neregulile au fost descoperite chiar în 2012 în timpul unui control rutier. Cei doi șoferi bosniaci de camion spuneau că primeau de muncă din Besançon, cu toate că sediul firmei era în Slovenia.

Aceștia le-au spus anchetatorilor că au petrecut weekend-urile într-un apartament din apropiere de Planoise alături de alți șoferi de camion. De acolo, plecau rapid în cursele din Franța, Germania și Belgia. În timpul anchetei a intervenit și inspectoratul muncii.

Cercetarea a avut loc pe parcursul mai multor luni și s-a desfășurat în colaborare cu poliția slovenă pentru a descoperi legăturile companiei de transport cu Sloenia. S-a descoperit că sediul firmei fusese înregistrat pe un lot vacant din Slovenia.

„Liderul acestei companii primea ordine de la o companie de transport din fFanța. A fost o fraudă a activității și acest lucru se traducea printr-o amendă de 37.000 de euro și un an de închisoare, dintre care șase luni cu suspendare. Instanța a decis menținerea amenzii și un an de închisoare cu opt luni de suspendare”, a declarat unul dintre procurorii care s-a ocupat de acest caz.

VEZI ȘI: Hyundai va livra primele 50 de camioane cu hidrogen în Elveția în 2020

Multă vreme, angajații firmei au fost plătiți pentru orele suplimentare și pentru timpul normal de muncă cu până la 1.500 de euro. Aceștia câștigau de până la 3 ori mai mult decât în țara natală, însă impozitele nu erau niciodată platite în Franța.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.