Știri

Doi șoferii străini obligați de o instanță din Danemarca să repete examenele

Aceștia au fost condamnați pentru gheață cazută de pe camion.

Saptămâna trecută, doi șoferi străini au fost condamnați în Danemarca pentru că au condus cu gheață pe camion. Pedeapsa este una neobișnuită.

Sentințele au fost date de Tribunalele din Kolding și Sønderborg. În ambele cazuri, condamnații au fost șoferi străini de camion care au condus în Danemarca cu gheață acumulată pe remorcă.

Doi șoferii străini obligați de o instanță din Danemarca să repete examenele

Faptele lor nu au condus la incidente grave, dar alți participanți la trafic au făcut sesizare la poliție. Ofițerii au găsit apoi vehiculele indicate și au trimis cazurile șoferilor în instanță.

Primul pedepsit a fost un șofer leton de 65 de ani, a cărui faptă a fost înregistrată la 30 ianuarie. Din cauza pericolului creat, permisul său de conducere a fost retras condiționat pe o perioadă de 3 ani.

Al doilea pedepsit a fost un șofer bulgar de 45 de ani, pentru o faptă petrecută la 1 februarie. În acest caz, nu doar că permisul a fost retras condiționat, dar șoferul a primit și o amendă de 2.500 de coroane daneze.

VEZI ȘI: 140 km/h pe gheață cu un camion Ford F-Max (VIDEO)

Dar ce înseamnă exact retragerea condiționată a permisului de conducere? Potrivit legilor daneze, pedeapsa consistă în obligația șoferului de a trece din nou examenele teoretice și practice. Dacă ambele examene sunt trecute în 6 luni de la stabilirea pedepsei, permisul său este considerat valid. În caz contrar, interdicția de circulație va intra oficial în vigoare.

Cei doi șoferi nu au fost prezenți la audieri și la anunțarea sentințelor. Dacă nu vor da examenele în timp util, ei vor avea interdicție de a circula în Danemarca pe perioada stabilită de 3 ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button