Știri

Condiții grele de muncă pentru șoferii de camion pe autostrăzile din Austria

Restricțiile impuse pentru al doilea val al pandemiei de COVID-19 afectează din nou șoferii de camion, care n-au acces la o masă caldă și utilități sanitare pe autostrăzile din Austria.

Chiar dacă în Austria măsurile luate pentru a preveni răspândirea virusului Sars-COV-2 au fost relaxate puțin, situația pentru șoferii și șoferițele de camion este din ce în ce mai delicată.

Condiții grele de muncă pentru șoferii de camion pe autostrăzile din Austria

Conform unui raport al departamentului de transporturi, din cadrul Camerei de Comerț a Austriei (WKÖ), în urma închiderii restaurantelor și a facilităților din zonele de parcare, șoferii și șoferițele de camion nu au acces la mâncare caldă și, ceea ce este și mai grav, nu au întotdeauna acces la utilități sanitare, precum toalete și dușuri.

VEZI ȘI: Atacuri cibernetice asupra lanțului de aprovizionare cu vaccin împotriva COVID-19

“În ultimul timp șoferițele și șoferii sunt priviți cu teamă și li se interzice accesul la toalete și chiar nu li se mai permite nici măcar să se spele pe mâini. Din păcate cei care lucrează în benzinării sau în zona de restaurante nu înțeleg că fără acești oameni, care se ocupă de aprovizionarea cu bunuri, ei nu ar avea ce să mai vândă în locațiile lor”, spune Günther Reder, directorul departamentului de transporturi, din cadrul Camerei de Comerț a Austriei (WKÖ), în acest raport.

Acesta face și un apel în numele comunității șoferilor care fac transport rutier de mărfuri și cere tuturor organelor competente să se implice și să găsească o rezolvare a acestei situații delicate pentru ca șoferii și șoferițele de camion să-și poată derula activitatea în condiții normale pe drumurile din Austria.

De asemenea, Günther Reder a cerut guvernului și ministrului transporturilor să găsească soluții legislative pentru a reduce dumpingul social și de prețuri în această industrie din partea companiilor străine care efectuează transport în Austria.

Din aceeași categorie...

Back to top button