In Focus

Sute de șoferi străini, odihnă în condiții neigienice în Portul Zeebrugge

Un control al autorităților belgiene a arătat că numeroși șoferi străini își petrec pauzele obligatorii în parcările din zona Portului Zeebrugge, de multe ori în condiții neigienice.

Un control al poliției și inspectorilor sociali asupra respectării condițiilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului a găsit o situație groaznică în parcările de camioane din Zeebrugge. Nu doar că măsurile anti-corona lipseau cu desăvârșire, dar cele mai simple norme de igienă erau greu de respectat.

Sute de șoferi străini, odihnă în condiții neigienice în Portul Zeebrugge

Cu toate acestea, numeroși șoferi de camion din estul Europei, mulți dintre ei și din România, își petrec la Zeebrugge pauzele obligatorii săptămânale reduse sau chiar normale, în condiții neigienice.

De exemplu, în Portul Zeebrugge sunt doar 3 toalete la 160 de locuri de parcare pentru camioane. Sursele de apă potabilă sunt și ele puține, iar gunoiul este prezent la tot pasul în parcarea frecventată de aproximativ 260 de vehicule de vineri seara până luni dimineața.

VEZI ȘI: Belgia contestă Pachetul de Mobilitate la Curtea Europeană de Justiție

Inspectorii sanitari au găsit o situația aproape identică în Zeebrugge Transport Zone. Șoferii se odihnesc practic într-o ghenă de gunoi. Poliția și inspectorii sociali au vizitat locația și anul trecut, dar între timp niciuna dintre neregulile semnalate atunci nu a fost remediată.

Reportajul realizat de televiziunea Focus WTV a prilejuit o nouă ocazie de atac militanților împotriva dumpingului social din est. ”Pentru noi, situația din Zeebrugge este un dezastru, dar pentru mulți șoferi străini, condițiile din vest sunt un lux față de cele domestice. Cererea pentru transporturi ieftine este uriașă, iar asta nu se poate face decât prin reducerea salariilor șoferilor. De vină este sistemul politic din Europa de Est, sursa acestei exploatări a șoferilor. UE nu va viola autocrația Europei de Est în industria de transport și acceptă 100.000 de sclavi”, se arată într-o postare a grupului Dansk BAG.

Din aceeași categorie...

Back to top button