In Focus

Conectivitatea camioanelor reprezintă cheia spre un viitor de succes

De mai mulți ani, conectivitatea este o parte integrată a ofertei Scania pentru clienții săi, motiv pentru care, în prezent, numărul camioanelor conectate a ajuns la peste 250.000.

Având în vedere că suedezii au lansat recent o nouă ofertă de conectivitate, numărul camioanelor conectate a atins pragul de un sfert de milion, ceea ce înseamnă două treimi din flota de camioane Scania utilizată în cinci ani.

Conectivitatea camioanelor reprezintă cheia spre un viitor de succes

Din dorința de a conduce tranziției către sisteme de transport durabile, Scania a prezentat o strategie care se concentrează pe o eficiența energetică mai mare, un transport mai inteligent și sigur, respectiv creșterea utilizării combustibililor alternativi din surse regenerabile.

Unul factor cheie al schimbării este de conectivitate, pe care Scania a implementat-o ca și caracteristică standard. Astăzi, mai mult de 50.000 de clienți ai producătorului suedez beneficiază la nivel global de date detaliate privind performanța flotei.

Prin intermediul conectivității se pot elimina pierderile din sistemul de transport și se poate asigura cel mai mare timp de funcționare. Acest lucru este esențial în industria, în care, un camionul imobilizat mai multe zile poate avea un impact negativ uriaș asupra veniturilor.Combinația perfectă de conectare a serviciilor poate ajuta la reduce costurile de combustibil, care reprezintă o treime din cheltuielile companie de transport.

În plus, cu o flotă de camioane conectate, există un potențial enorm în găsirea eficienței fluxurilor industriale în sectoare de activitate unde clienții Scania operează ca, de exemplu, construcții, transportul public urban sau industria lemnului. Scania utilizează date în timp real pentru a optimiza fluxul și ruta în funcție de specificul clientului în vederea obținerii unui maxim din partea fiecărui vehicul.

VEZI ȘI: JCB prinde viteză alături de Williams Martini Racing

Indiferent de vreme sau activitate, scopul conectivității este de a ține un camionul cât mai mult timp pe drum. În cazul camioanelor pentru construcții sau transport public, conectivitatea și analiza datelor ajută la livrarea celor mai bune servicii de transport către beneficiar.

Tehnologia autonomă este un alt subiect unde Scania colaborează cu Ericsson, în ceea ce privește comunicarea wireless între camioane. Și aici s-au făcut progrese rapide.

Posibilitățile oferite în ceea ce privește tehnologia autonomă, vor crește și mai mult odată cu implementarea rețelelor 5G de care Ericsson, despre care noi am scris aici – https://bit.ly/Scaniatesteazatehnologia5G

Grație conectării vehiculelor între ele, distanțele dintre acestea, în timpul mersului, pot fi reduse substanțial în condiții de siguranță, reducându-se rezistența la înaintare și îmbunătățindu-se consumul de carburant.

De asemenea, conectarea dă posibilitatea actualizării în timp real a condițiilor meteo, avertizarea obstacolelor pe drum și a altor pericole care ar putea prezenta un risc de siguranță.

Nu în ultimul rând, Scania lucrează în continuare la dezvoltare serviciilor sale de creștere a eficienței prin intermediul platformei digitale Scania One.

Acesta reprezintă o ușă de acces largă la toate serviciile disponibile în prezent.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button