Camioane

Configurație Scania neobișnuită: Cabină R și motor de 370 CP

Cel mai slab motor Scania de 13 litri, folosit pe un cap tractor în combinație cu semiremorci ușoare, cu două axe.

Compania olandeză XL Company a comandat două camioane Scania cu o configurație rar întâlnită: cap tractor cu cabină R și motorul de 13 litri în versiunea sa cea mai slabă, de 370 CP.

Cel puțin până la lansarea noului motor al Scania, gama de propulsoare de 13 litri a suedezilor cuprinde versiuni începând de la 370 CP (1.900 Nm). Pentru versiunile cap tractor pentru transport internațional (cabine R și S) sunt preferate de obicei versiunile mai puternice, de cel puțin 450 CP.

Configurație Scania neobișnuită: Cabină R și motor de 370 CP

Foarte pragmatici, olandezii de la XL Company, un producător de scaune și fotolii ornamentale, au optat pentru două modele Scania R 370. De ce doar 370 CP? Pentru că mai mult nu le trebuie: produsele companiei au volum mare, dar greutate redusă. De aceea, XL Company folosește doar semiremorci cu două axe.

VEZI ȘI: Șoferul unui Scania R580 a fost prins cu 147 km/h, în Franța

În plus, nici cursele nu sunt foarte grele. Camioanele vor circula doar în Olanda, unde dealurile lipsesc cu desăvârșire. Astfel, compania a apreciat că cei 370 CP și 1.900 Nm sunt suficienți pentru activitățile sale de transport.

Totuși, compania a investit suplimentar când vine vorba de cabine. Cursele s-ar fi putut efectua și cu cabine P de zi, deoarece șoferii merg în general acasă la finalul schimbului și camioanele nu depășesc 70.000 km pe an.

XL Company a optat însă pentru cabine R mai spațioase și mai confortabile, care aduc și un plus de imagine pentru companie.

Din aceeași categorie...

Back to top button