Știri

Consiliul de Transport din UE va discuta despre restricțiile din Tirol

Consiliul Miniștrilor de Transport din UE va discuta în următoarea ședință, care va avea loc mâine, 1 iunie, în Luxemburg, despre restricțiile impuse de Austria în Tirol.

Printre problemele care vor fi discutate la următoarea ședință a Consiliului de Transport al UE se vor număra și interdicțiile pentru camioane și limitările de trafic impuse de Austria în regiunea Tirol.

Consiliul de Transport din UE va discuta despre restricțiile din Tirol

Potrivit presei italiene, problema va fi ridicată de mai multe state din UE, inclusiv Italia. ”Suntem mulțumiți că statele UE au decis în sfârșit să ia o poziție clară împotriva restricțiilor inacceptabile impuse de Austria”, a declarat Thomas Baumgartner, președintele asociației italiene de transportatori ANITA.

Italia este una dintre cele mai afectate state de interdicțiile și restricțiile austriece, pe lângă Germania. Asociația speră ca întâlnirea de la 1 iunie să determine Comisia Europeană să declanșeze procedurile juridice împotriva guvernului austriac, care ”de mulți ani încalcă principiul liberei circulații a bunurilor pe teritoriul UE”.

VEZI ȘI: Reforma vamală: Trecerea Uniunii Vamale la nivelul următor

Și în România, UNTRR a solicitat Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să ridice problema tranzitului în Tirol la Consiliul Miniștrilor de Transport din UE de la 1 iunie.

”Restricțiile de circulație pentru camioane impuse în Tirol afectează activitatea transportatorilor rutieri români care operează în UE. În ultimul deceniu, transportatorii rutieri din România și celelalte state UE s-au confruntat cu provocări serioase la tranzitarea Austriei”, se arată în mesajul UNTRR.

Din aceeași categorie...

Back to top button