Regulamentul cu privire la sistemele de siguranță obligatorii din 2022

Consiliul European a adoptat regulamentul cu privire la sistemele de siguranță obligatorii pe mașini începând cu 2022
Consiliul European a adoptat regulamentul cu privire la sistemele de siguranță obligatorii pe mașini începând cu anul 2022.

În luna martie, Parlamentul European a pregătit un acord cu privire la sistemele de siguranță obligatorii pe mașinile noi.

Regulamentul cu privire la sistemele de siguranță obligatorii din 2022

Acum, Consiliul European a adoptat acest regulament referitor la siguranța generală a autovehiculelor și protecția ocupanților vehiculele și a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor.

Așa cum probabil intuiți, aceste norme au fost gândite pentru a reduce semnificativ numărul victimelor cauzate de accidentele rutiere.

Conform noilor norme, toate autovehiculele, inclusiv camioanele, utilitarele ușoare și autobuzele vor trebui să fie echipate standard cu următoarele sisteme de siguranță:

– sistem inteligent de asistență pentru controlul vitezei;
– sisteme de avertizare cu privire la somnolența și lipsa de atenție a conducătorului auto;
– sisteme de avertizare privind starea avansată de distragere a atenției conducătorului auto;
– semnale pentru frânare de urgență;
– sisteme de avertizare la mersul înapoi;
– dispozitive de înregistrare a datelor privind evenimentele;
– monitorizarea precisă a presiunii în pneuri.

În același timp, autoturismele și pick-upurile vor trebui să primească și alte sisteme de siguranță standard. Acestea sunt: sistem avansat de frânare de urgență, sistem de urgență pentru menținerea benzii de circulație și elemente extinse de protecție a capului în cazul unui impact care pot reduce vătămările în cazul unor coliziuni cu utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii și bicicliștii.

VEZI ȘI: Waberer’s încearcă să-și reducă costurile operaționale prin restructurarea flotei

În cazul camioanelor și în cel al autobuzelor, producătorii vor trebui să le proiecteze și să le execute în așa fel încât unghiurile moarte să fie reduse consistent.

Tot pentru camioane și autobuze, producătorii vor fi obligați să vină și cu un sistem avansat de siguranță care să identifice pietonii, bicicliștii și ceilalți utilizatori vulnerabili ai drumurilor aflați în imediata apropiere a vehiculelor.

Noul regulament va fi aplicat la 30 de luni de la intrarea în vigoare, iar pentru o serie de elemente de siguranță, termenul de aplicare va fi prelungit, astfel încât producătorii să aibă suficient timp pentru adaptarea mașinilor și a liniilor de producție la noile cerințe.

Follow #infotrucker