Camioane

Contargo transportă containere cu două camioane electrice DAF CF

Contargo, subsidiara companiei Rhenus Group, folosește de 19 luni două camioane electrice DAF CF în terminalul de containere din Duisburg, fără a avea nicio problemă de ordin logistic.

Două camioane electrice DAF CF sunt folosite de compania de logistică Contargo pentru transportul de containere din portul Duisburg până în terminalul din apropiere.

Contargo transportă containere cu două camioane electrice DAF CF

Cele două camioane DAF CF Electric 4×2 sunt folosite deja de 19 luni, iar subsidiara companiei Rhenus Group nu au avut nicio problemă logistică cu ele.

Cele două camioane au o sarcină maximă de 37 de tone, iar în locul unui motor diesel sunt echipate cu unul electric de 210 kW. Vehiculele folosite de Contargo au o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, dar conform producătorului DAF noua generație  CF Electric au o autonomie dublă.

Pentru cei de la Contargo și o autonomie de 100 de kilometri este suficientă pentru transporturile din portul Duisburg până în terminalul de containere.

Singurele probleme apărute au fost cu punctele de alimentare care la început nu au fost calibrate pentru aceste vehicule. După schimbarea acestora cu unele concepute special pentru camioane totul a funcționat perfect.

VEZI ȘI: DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier spre Marea Britanie

Reîncărcarea vehiculelor se face peste noapte în Duisburg Intermodal Terminal (DIT). Pentru moment nu este necesară o altă încărcare pe timpul zilei, dar dacă este nevoie în 30 de minute la o priză de încărcare rapidă 150 kW se ajunge la 80% din capacitatea bateriei.

Cele două camioane DAF CF Electric au fost apreciate imediat și de șoferii de la Contargo. Aceștia au apreciat lipsa de vibrații și zgomot în cabină, dar și manevrabilitatea și ușurința cu care se încarcă.

Din aceeași categorie...

Back to top button