EconomicȘtiri

Contestata ecotaxă din Franța devine taxă de tranzit

Botezată de către transportatorii francezi Segotaxă – o combinație între numele ministrului francez al mediului, Marie-Ségolène Royal, și ecotaxă, aceasta devine taxă de tranzit, ca urmare a deciziei Guvernului francez adoptată în 22 iunie 2014. Noua Taxa de tranzit va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015 și are trei caracteristici principale. O rețea redusă la 4.000 km (în loc de 15.000 km așa cum a fost stabilit inițial pentru ecotaxa) de drumuri naționale și autostrăzi – circulate zilnic de aproximativ 2.500 vehicule de mare tonaj. Un sistem de taxare bazat pe o rată medie de 0.13 euro per kilometru, în funcție de clasa de poluare, greutatea și numărul de axe ale vehiculului și un sistem progresiv de implementare în două etape, între 1 octombrie 2014 (perioadă de probă fără facturare) și 1 ianuarie 2015, implementare efectivă.

Aici puteți vizualiza harta cu noile secțiuni de drumuri supuse taxării. Cu albastru sunt marcate secțiunile de autostradă care sunt deja supuse taxării, cu roșu sunt marcate secțiunile de drumuri naționale ce urmează să fie supuse taxării și cu verde sunt drumurile departamentale ce urmează să fie supuse taxării.

Contestata ecotaxă din Franța devine taxă de tranzit

Oficialii francezi estimează ca suma anuală incasată din taxa de tranzit va fi de 550 – 560 milioane de euro.  Sumele urmează să fie folosite de guvern pentru întreținerea infrastructurii rutiere și dezvoltarea unor rețele noi de transport.

Sursa: tsg-euroshell

Din aceeași categorie...

Back to top button