Conti e.MotionPro, o anvelopă dedicată camioanelor electrice

Conti e.MotionPro, o anvelopă dedicată camioanelor electrice MAN
Continental a prezentat în premieră mondială studiul Conti e.MotionPro, o anvelopă dezvoltată pentru camioanele electrice.

Optimizarea vehiculelor comerciale, care poate însemna schimbarea poziției centrului de greutate, a distribuției greutății pe axe și a cuplului, necesită printre altele și un consum redus de energie, adică o rezistență scăzută la rulare.

Conti e.MotionPro, o anvelopă dedicată camioanelor electrice

În acest sens, producătorul Continental a prezentat studiul Conti e.MotionPro, o anvelopă dezvoltată exclusiv pentru camionul electric MAN CitE.

Conti e.MotionProse se integrează perfect cu designul modern al lui MAN CitE, anvelopa evidențiindu-se prin linia albastră stridentă de pe flanc și forma canelurilor de pe profilul benzii de rulare.

În timpul producției, flancul anvelopei a fost fabricat manual, iar linia albastră de vopsea a fost aplicată pe acesta în timp ce anvelopa a fost încălzită.

Profilul personalizat al benzii de rulare a fost creat printr-un proces laborios de tăiere robotizat și rafinat de către gravori cu experiență din Stöcken, Hanovra.

În același timp, piesele mici din cauciuc au fost lipite manual în caneluri.

VEZI ȘI: Conceptul MAN CitE redefinește conceptul de camion pentru distribuția urbană

De altfel, Continental este unul dintre puținii producători de anvelope care pot produce manual modele individuale în cantități mici.

Pe viitor, Conti e.Motion Pro poate reprezinta punctul de plecare pentru dezvoltarea viitoarelor anvelope dedicate camioane electrice.

Conti e.MotionPro, o anvelopă dedicată camioanelor electrice MAN

MAN CitE, camionul electric dezvoltat în doar 18 luni, pentru care a fost creată anvelopa Conti e.MotionPro, stabilește noi standarde în ceea ce privește ergonomia la locul de muncă, siguranța și durabilitatea transportului de mărfuri urban.

Acesta se caracterizează printr-un design ergonomic cu intrare joasă, asemeni autobuzelor urbane, ce oferă un acces facil, o poziție de condus coborâtă, suprafețele mari de sticlă și camerele video ce oferă șoferului o vedere clară asupra traficului de jur împrejur

Follow #infotrucker