AnvelopeInfoTechȘtiri

Conti EcoPLus HS3 – noua anvelopa cu profil redus pentru transportul greu

Continental, unul din cei mai mare producatori de anvelope pentru camioane, autobuze, autocare, comerciale usoare si vehicule specializate din lume, a lansat anvelope pentru axa directoare Conti EcoPLus HS3 355/50 R 22.5, in completarea gamei lowliner din care mai face parte anvelopa pentru axa motoare Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5, lansata la inceputul acestui an.

Conti EcoPlus cu profil redus reprezinta un nou concept de anvelope pentru vehicule comerciale destinate transportului greu. Acestea permit transportatorilor sa utilizeze optim spatiul de incarcare al remorcilor si semiremorcilor, fara a depasi inaltimea maxima totala de 4.5 metri, permisa.

Datorita capacitatii mari de incarcare, aceste doua tipuri de anvelope din gama Conti EcoPlus sunt special concepute pentru a fi utilizate pe distante lungi, transportul regional cu utilizarea frecventa a autostrazilor. In plus, datorita design-ului lor dar si a materialelor folosite, acest tip de anvelope au o durata de viata si o eficienta asupra consumului de combustibil ridicata.

Conti EcoPLus HS3 - noua anvelopa cu profil redus pentru transportul greu

Avand diametru redus, acest tip de anvelope reduc in mod eficient inaltimea celei de-a cincea roti a vehiculului tractor, pentru a nu permite depasirea inaltimii maxime permise, chiar si atunci cand inaltimea de incarcare intern este pe deplin utilizata.

Cu un diametru de 934 mm, anvelopa pentru axa directoare Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 ofera o capacitate de incarcare pe axa de 8 tone. Anvelopa pentru axa motoare Conti EcoPLUS HD3 315/45 R 22.5, are un diametru de doar 852 mm si poate ajunge la o sarcina pe osie de 11.6 tone, daca se monteaza roti duble (jumelate).

Datorita tehnologiei „0 grade” la constructia benzii de rulare si ramfosarea speciala a peretilor ingusti ai Anvelopa Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5 permite o incarcare mare datorita tehnologiei „0 grade” folosita la constructia benzii de rulare precum si a ramforsarii cu material special a peretilor laterali ai anvelopei. Acest material extrem de robust, dar foarte flexibil permite carcasei sa reziste cu usurinta la forte mari de deformare. Noul compus de cauciuc al Conti EcoPlus 315/45 R 22.5 HD3 ofera benzii de rulare o uzura optima si o rezistenta redusa la rulare, ceea ce se traduce printr-un consum redus de carburant.

Un compus de cauciuc optimizat pentru o rezistenta scazuta la rulare a fost dezvoltat si pentru anvelopa Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 pentru axa directoare. O caracteristica speciala a benzii de rulare este constructie cu doua straturi. Invelisul benzii de rulare, avand propriul sau compus de cauciuc asigura contactul optim cu suprafata drumului si o durata mai lunga de viata. Cauciucul special al benzii de rulare, ce nu face contact cu drumul, reduce caldura generata in structura anvelopei, reducand astfel rezistentei la rulare.

Noul designul al profilul acestor anvelope imbunatateste aderenta pe carosabil umed, datorita interconectarii micro canelurilor intre canelurile longitudinale ale benzii de rulare. De asemenea, „Plus Volumul Pattern” al anvelopei Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 adauga material suplimentar benzii de rulare, reducand latimea canelurilor longitudinale.

Ca toate anvelopele Continental din Generatia 3, Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 si Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5 folosesc carcasa resapata premium cu patentul AirKeep®, ce previne pierderea treptata a presiunii de umflare.

Recanelarea si resaparea dau o durata mai lunga de viata anvelopelor si o rezistenta la rulare redusa. Indicatorii de recanelare sunt integrati in banda de rulare a ambelor anvelope, pentru a marca adancimea posibila pentru recanelare.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button