SigurantaȘtiri

Continental a înființat la fabrica de anvelope din Timișoara o remiză de pompieri privată

O remiză de pompieri privată formată din 22 pompieri, 42 voluntari și două autospeciale va deservi fabrica de anvelope Continental de la Timișoara, precum și împrejurimile acesteia.

Compania Continental a înființat un serviciu privat de urgență, care va putea deservi atât fabrica de anvelope din Timișoara, cât și împrejurimile iar, la nevoie, întreg județul.

Continental a înființat la fabrica de anvelope din Timișoara o remiză de pompieri privată

Continental Anvelope Timișoara a investit peste peste 1.8 milioane lei în acest remiză de pompieri.

Noua remiză de pompieri asigură un nivel de siguranță pe întreaga platformă industrială, îmbunătățind timpul de reacție și intervenție în eventualitatea unui incendiu.

”Datorită echipei suficient de numeroase și a celor două autospeciale de intervenție, putem acționa și în restul județului, în caz de situații de urgență, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat”, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

Investiția acoperă achiziția a două autospeciale de intervenție, a celorlalte echipamente necesare echipelor de intervenție, precum și amenajarea viitoarei remize de pompieri pe teritoriul companiei.

Continental a înființat la fabrica de anvelope din Timișoara o remiză de pompieri privată

Alături de constituirea serviciului de pompieri, a fost asigurată și o rezervă de apă care să acopere necesarul chiar și în momentele când sistemele sunt afectate de anumite calamitați sau defecțiuni tehnice (cutremur, întreruperi alimentare electrică etc).

VEZI ȘI: Cehia intenționează să interzică circulația camioanelor în zilele de duminică

Dotarea tehnică actuală permite intervenția și la înălțimi mari, care înainte nu erau accesibile.

„Echipa noastră este alcătuită în acest moment dintr-un cadru tehnic PSI, un șef serviciu, 10 șoferi de autospecială și 10 servanți pompieri angajați. Pentru a participa la intervenții, atât privind limitarea și stingerea incendiilor, cât și pentru deblocarea și salvarea unor persoane în cazul unei situații de urgență, au mai fost calificați ca servanți pompieri cu cumul de funcții un număr de 42 de angajați Continental din ariile de producție. Personalul calificat din echipa de intervenție este instruit cu o frecvență lunară”, a declarat Nadia Ciuhat, manager ESH (Mediu, Siguranță și Sănătate) în cadrul fabricii de anvelope.

Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 220 milioane de anvelope.

Compania produce la Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de inch, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button