AnvelopeInfoTechȘtiri

Continental a lansat noua gamă de anvelope de iarnă pentru camioane

Continental tocmai și-a lansat noua gamă de anvelope de iarnă pentru camioane și autocare, iar noi ne-am gândit să ți-o prezentăm, nu de alta, dar la cum se prezintă vremea parcă n-am vrea să te surprindă iarna neîncălțat adecvat. Unde mai pui că de la 1 noiembrie sunt și obligatorii.

Pentru a conduce în condiții de siguranță și a avea tracțiune optimă chiar și pe drumuri umede sau înghețate, Continental, ca și alți producători de anvelope, recomandă echiparea camioanelor și autocarelor cu anvelope de iarnă pe toate axele în sezonul rece. Anvelope inscripționate cu simbolul M + S (noroi și zăpadă) pe axa motoare sunt cerința minimă legală în multe țări europene pentru a putea conduce iarna.

Noile anvelope de iarna pentru camioane din portofoliul Continental, sunt special dezvoltate pentru fiecare axă a camionului, oferind direcție optimă și control direcțional pentru puntea față, tracțiune maximă și forța de frânare pe axa motoare și o mai bună aderență în viraje și la frânare a semiremorcilor. Mai mult, producătorul german a dezvoltat anvelope speciale de iarnă pentru autobuze de oraș și autocare.

Continental a lansat noua gamă de anvelope de iarnă pentru camioane

Anvelope de iarnă Continental, identificate prin simbolul fulg de zăpadă de pe flancul anvelopei, depășesc în mod semnificativ cerințele simbolului muntelui cu trei vârfuri și fulgului de nea (3PMSF). Pentru ca anvelopele de iarna sa fie etichetate cu simbolul 3PMSF, ele trebuie să treacă un test practic standard definit în directivă CEE nr. 117.02 și să dovedească caracterul adecvat pentru folosirea pe drumuri înzăpezite în cadrul unor teste comparative de frânare și tracțiune.

Testele comparative de tracțiune au fost efectuate de Continental cu anvelope standard, strict pentru a demonstra faptul că, atunci când folosești anvelope Continental pe toate axele, distanța de frânare pe zăpadă a camioanelor, la 50 km/h, este în jurul a 10 metri. În același timp, în condiții extreme de iarnă, acestea cresc tracțiunea cu până la 40%.

Prin gama de anvelope de iarnă Scandinavia, Continental oferă un portofoliu complet atât pentru camioanele de distribuție (dimensiuni 17.5 și 19.5 inch) cât și în transportul pe distanțe lungi (dimensiuni 22.5 inch). Gama include și anvelopa Continental HTW 2 Scandinavia 445/45 R19.5 pentru remorcă și o anvelopă de iarnă specială pentru semiremorci mega pentru importantul segment de transport de volum și greu.

Continental are un răspuns și pentru transportul de pasageri
Anvelopele de iarnă Continental UrbanScandinavia și Conntinental HSW 2 Coach, întrunesc multitudine de cerințe pentru a putea fi folosite pe autobuze. Conti UrbanScandinavia HA3 pentru transportul urban este cu adevărat o anvelope anvelopelor polivalentă de iarnă, cu un design care constă în numeroase muchii și caneluri. Conti UrbanScandinavia HD3 este o anvelopă de iarnă pentru axa motoare ce oferă o tracțiune maximă în regiuni cu zăpadă abundentă. Datorită design-ului benzii de rulare și a microcaneluri 3D, Continental HSW 2 Coach pentru autocare transmit în condiții de siguranță și rapid tracțiunea și forțele laterale pe drum. Această anvelopă poate fi folosită pe toate axele.

Toate aceste anvelope de iarnă din portofoliul Continental, reprezintă una dintre cele mai complete oferte de pe piața vehiculelor comerciale, asigurând conducerea în condiții de siguranță pe zăpadă.

gama conti anvelope camion iarna

Anvelope de iarnă pentru autocare și autobuze
Întrucât Conti UrbanScandinavia Ha3 și HSW 2 Coach sunt proiectate pentru montarea pe toate axele, HD Conti UrbanScandinavia 3 a fost dezvoltat special pentru axa motoare.

Autobuze urban: Conti UrbanScandinavia HA3 275/70 R 22.5, Conti UrbanScandinavia HD3 275/70 R 22.5
Autocare: HSW 2 Coach 295/80 R 22.5, HSW 2 Coach 315/80 R 22.5

Reglementările europene privind echiparea de iarnă a camioanelor, autobuzelor și autocarelor le puteți descărca de AICI

Din aceeași categorie...

Back to top button