Continental a pregătit un asistent virtual pentru manevrele de schimbare de direcție

Continental a pregătit un asistent virtual pentru manevrele de schimbare de direcție

Tehnologiile de asistare a șoferului au evoluat extrem de mult în ultimii ani, iar industria auto reușește să vină cu soluții care să salveze anual mii de vieți.

Iar aceste sisteme își fac, încet, încet, apariția și pe vehiculele comerciale.

Continental este unul dintre producătorii care investește și în soluții destinate vehiculelor de transport. Una dintre cele mai noi tehnologii pregătite de Continental face referire la manevrele de întoarecere și virare.

Accidentele în care camioanele sunt nevoite să vireze la dreapta sunt extrem de dese, iar daunele cauzate ar putea fi reduse masiv. De aceea, Continental vine cu un sistem modern în ajutorul șoferilor.

De cele mai multe ori, în dreapta camionului se află bicicliști sau pietoni.

Din lipsa vizibilității, aceștia devin victime. Conform unui raport realizat în Germania, o treime dintre accidentele care cauzează moartea bicicliștilor sunt cele în care un camion virează către dreapta, fără să poată vedea că acolo se află un alt participant la trafic.

VEZI ȘI: MHS Holding și ZIEGLER vor asambla vehicule pentru stingerea incendiilor la Sibiu

Continental a dezvoltat un sistem bazat pe camere video și radare care scanează unghiurile moarte și care avertizează șoferul în cazul în care acesta dorește să vireze către dreapta iar în acea zonă a camionului se află alți participanți la trafic.

În curând, nemții vor ca acest sistem să devină obligatoriu pe vehiculele de până la 7.5 tone. Astfel, atât șoferii, cât și pietonii sau bicicliștii vor putea circula mult mai liniștiți.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.