SigurantaȘtiri

Continental a prezentat o vestă și o jachetă inteligentă la CES 2019 de la Las Vegas

Continental a prezentat o vestă și o jachetă inteligentă în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show 2019 de la Las Vegas.

Mai țineți minte vesta inteligentă C-me, pe care Scania a prezentat-o în noiembrie 2018? Eh, Continental a prezentat la CES 2019 o vestă de lucru similară, dar și o jachetă inteligentă menite să îmbunătățească siguranța șoferilor de camion.

Continental a prezentat o vestă și o jachetă inteligentă la CES 2019 de la Las Vegas

Noile produse dezvoltate de Continental sporesc siguranța șoferilor implicați în activitățile de transport rutier. Atât jacheta inteligentă, cât și vesta au fost gândite asemeni unor device-uri moderne (ex: smartwatch) pe care șoferii profesioniști să le utilizeze în activitățile zilnice.

„Acest tip de îmbrăcăminte a fost gândită pentru a revoluționa lumea transporatorilor și pentru a crește siguranța șoferilor. Acest concept deschide și mai multe oportunițăți pentru viitor”, a declarat unul dintre oficialii Continental.

Pentru a asigura o vizibilitatea sporită, vesta pregătită de Continental integrează o serie de LED-uri. Acest sistem de iluminare asigură o vizbilitate îmbunătățită, iar astfel șoferii vor putea fi observați mult mai rapid în momentul în care se află în afara mașinii pregătind transportul.

VEZI ȘI: Volvo Trucks face o scurtă introducerea în lumea camioanelor electrice

Pentru reîncărcarea bateriilor, Continental a dezvoltat un sistem wireless care este integrat într-o husă dedicată scaunului. Astfel, în momentul în care șoferul se află la volan, bateriile vestei se încarcă și vor avea suficientă energie stocată.

Continental oferă o baterie externă care poate fi stocată într-un buzunar special conceput la nivelul vestei.

Continental a prezentat o vestă și o jachetă inteligentă la CES 2019 de la Las Vegas

Al doilea produs prezentat de Continental în cadrul Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas a fost jacheta inteligentă cu încălzire prin inducție.

„Aceasta este o aplicație excelentă în cazul vehiculelor electrice pentru livrare. O scădere a temperaturii din habitaclu va genera o autonomie mai mare”, au declarat oficialii Continental.

Mai mult decât atât, jacheta inteligentă pregătită de Continental este una ușoară, dar oferă un nivel ridicat de căldură mulțumită acestui sistem pe bază de baterii.

De asemenea, în momentele în care șoferul se află în afara mașinii, jacheta inteligentă va continua să asigure acel nivel ridicat de căldură.

Din aceeași categorie...

Back to top button