Continental dezvoltă un sistem pentru proiectarea mediului înconjurător într-un model virtual

Continental dezvoltă un sistem pentru proiectarea mediului înconjurător într-un model virtual
În ultimii ani, producătorii care activează în segmentul auto au investit o mulțime de bani în sistemele de conducere autonome.

Până în acest moment, turismele au reușit să fie echipate cu tehnologii de conducere autonomă de nivel 2 sau 3.

Continental dezvoltă un sistem pentru proiectarea mediului înconjurător într-un model virtual

Dar toate acestea necesită prezența șoferului la volan, și mai mult decât atât, atenția acestuia. În același timp, și producătorii de camioane vin cu soluții asemănătoare, însă în această industrie, implementarea noilor tehnologii este și mai costisitoare.

Continental este unul dintre dezvoltatorii de tehnologii care încearcă să pătrundă într-un mod agresiv și în zona industriei de camioane.

Ultima soluție prezentată de Continental include un sistem capabil să scaneze mediul înconjurător și să genereze un model virtual astfel încât tehnologiile camioanelor să poată cunoaște în orice moment locul unde se află, dar mai ales obstacolele.

Sistemul funcționează cu o serie de camere video, radare, senzorii și chiar și cu un lidar. Toate aceste tehnologii preiau informația și o transformă într-un model virtual pe care, unitatea de control o poate folosi pentru ca sistem cruise control să poată funcționa optim.

VEZI ȘI: Paul Nutzfahrzeuge a realizat primul Mercedes-Benz Vario cu propulsie electrică

Dar acest model virtual va putea fi citit și de restul sistemelor, astfel încât, la final vehiculul să poată deveni unul complet autonom. Cu toate acestea, mai sunt mulți pași de urmat și mulți ani de teste pentru ca vehiculele complet autonome să ajungă pe străzi.

Diferite teste sunt organizate în anumite orașe ale globului, însă ingienrii nu au terminat software-ul perfect, capabil să ia decizii complete indiferent de natura acestora.

Follow #infotrucker