AnvelopeȘtiri

Continental este producătorul de anvelope al anului 2017

În cadrul târgului Tire Technology Expo 2017, Continental a primit din partea revistei britanice “Tire Technology International” premiul de producătorul de anvelope al anului 2017.

Prin intermediul premiului producătorul de anvelope al anului, acordat pentru prima dată în anul 2008, un comitet de experți la nivel înalt format din 27 de membri, printre care experți din Europa, Japonia, India și Statele Unite, a recunoscut investițiile pe care Continental le-a inițiat de-a lungul ultimelor douăsprezece luni.

Continental este producătorul de anvelope al anului 2017

Printre inovațiile Continental care au convins juriul s-au numărat deschiderea în iunie 2016 a Centrului de Înaltă Performanță Tehnologică din Korbach, proiectul Taraxagum care implică crearea unui centru de cercetare în Anklam, pentru industrializarea cauciucului natural din rădăcini de păpădie și producerea primei anvelope pentru camioane din lume fabricată din cauciuc din păpădie.

Juriul a menționat și anunțul privind un centru de cercetare și dezvoltare pentru anvelope destinate agriculturii în Lousado, Portugalia, și extinderea operațiunilor de producție a anvelopelor pentru camioane desfășurate de către Continental în Otrokovice, Republica Cehă.

Acest premiu anual pentru inovație și excelență onorează idei deosebit de bune și munca intensă depusă în industria proiectării și producției de anvelope. Candidații sunt fie nominalizați de către cititorii revistei Tire Technology International sau propuși de către echipa redacțională. Apoi, comitetul de experți independenți votează pentru a alege câștigătorii.

În contextul strategiei sale Vision 2025, începând din anul 2011 Continental a investit deja peste 3 miliarde de Euro în construcția unor noi fabrici în Hefei (China), Kaluga (Rusia) și Sumter (Carolina de Sud/ SUA).

VEZI ȘI: MAN TGM electric va fi produs în acest an la uzina MAN din Austria

Din această sumă, 350 de milioane de Euro au fost investiți anual în extinderea fabricilor companiei din întreaga lume. Împreună cu construcția sistemului unic Continental Automated Indoor Braking Analyzer (AIBA) – sistem de analizare a frânării aflat pe circuitul de testare Contidrom, deschiderea Centrului de Înaltă Performanță Tehnologică (HPTC) la fabrica Korbach, Germania, a atras foarte multă atenție.

Prin intermediul interconectării inteligente în rețea a tuturor echipamentelor de producție HPTC generează practic descoperiri noi în timp real.

Acestea sunt apoi transmise către fabricile de producție a anvelopelor Continental din întreaga lume, pentru a stimula noi îmbunătățiri ale eficacității și eficienței. în 2016, pentru prima dată, Continental a produs la nivel global peste 150 de milioane de anvelope pentru autoturisme și camioane ușoare. Drept urmare, Continental se află pe drumul bun înspre realizarea strategiei sale Vision 2025.

De altfel, comisia de experți care a jurizat în cadrul Tire Technology International a ajuns la aceeași concluzie și anterior, atunci când Continental a fost desemnat și Producătorul de anvelope al anului în 2014.

În același timp, Continental a obținut premiul pentru inovație în producția de anvelope pentru așa-numita fabrică ContiLifeCycle din Hanovra-Stoecken, care a convins experții prin intermediul unei abordări integrate, combinând tehnologia de reșapare la cald și la rece cu o unitate de reciclare a cauciucului care este încă unică la nivel global.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button