Tehnologie

Continental furnizează computere cu putere de calcul ridicată pentru vehicule comerciale

Cu această comandă, Continental își consolidează poziția de lider în acest segment.

Pentru prima dată, Continental a câștigat o comandă în sectorul vehiculelor comerciale cu unități telematice care includ computere cu putere de calcul ridicată, cu implicarea echipei din Timișoara.

Astfel, compania oferă acum și o soluție care poate gestiona cerințele tot mai mari de conectivitate și complexitate a vehiculelor comerciale.

Continental furnizează computere cu putere de calcul ridicată pentru vehicule comerciale

Continental își va folosi cunoștințele sale telematice considerabile – deja dovedite în sectorul automobilelor – pentru a finaliza această comandă de la un producător european important de vehicule comerciale.

Compania germană este unul dintre pionierii pe segmentul de piață încă tânăr al computerelor cu putere de calcul ridicată. Anul trecut, Continental a fost primul furnizor care a integrat un computer cu putere ridcată de calcul cu software în producția de serie. Computerul conectează arhitectura electronică, controlează fluxurile de date și permite actualizări over-the-air pentru VW.

”Continental a recunoscut potențialul computerelor cu o putere ridicată de calcul într-un stadiu incipient și și-a folosit know-how-ul în domeniul electronicii vehiculelor, care a crescut de-a lungul anilor, pentru a crea o bază pentru aplicații inovatoare – acum și pentru sectorul vehiculelor comerciale”, spune Gilles Mabire, directorul departamentului Commercial Vehicles and Services din cadrul Continental.

Succesul acestui proiect revine și echipei din cadrul departamentului Commercial Vehicles and Services din Timișoara, care a avut o contribuție însemnată, lucrând în echipe internaționale pentru finalizarea acestei prime comenzi.

VEZI ȘI: Mercedes începe testele cu primul prototip GenH2 Truck, alimentat cu hidrogen

Prin utilizarea de computere cu o putere ridicată de calcul, Continental abordează varietatea tot mai mare de funcții și complexitate în conectivitatea vehiculelor comerciale.

În soluția pentru camioane, compania combină unitatea telematică cu un computer performant, permițând implementarea unui număr mare de funcții suplimentare și aplicații diferite.

În special în industria transporturilor bazată pe eficiență, aceasta atrage după sine o competitivitate crescută în ceea ce privește aplicații relevante, de la digitalizarea lanțului logistic și diagnosticarea de la distanță până la securizarea actualizărilor de software over-the-air.

Soluția Continental poate gestiona fluxurile mari de date generate în vehicul mult mai bine decât computerele convenționale. Drept urmare, nu numai că determină oportunități pentru funcții și servicii și mai inovatoare, dar asigură și un grad ridicat de flexibilitate pentru client.

Din aceeași categorie...

Back to top button