Continental introduce simbolul Alpin pe anvelopele dedicate vehiculelor de transport

Continental introduce simbolul Alpin pe anvelopele dedicate vehiculelor de transport
Continental introduce simbolul Alpin (fulgul de zăpadă) pe toate anvelopele din gama dedicată vehiculelor de transport (marfă sau pasageri).

Antotimpul rece începe să-și spună deja cuvântul în anumite regiuni ale Europei, iar șoferii trebuie să fie pregătiți pentru drumuri murdare sau acoperite cu gheață și zăpadă.

Continental introduce simbolul Alpin pe anvelopele dedicate vehiculelor de transport

De aceea, Continental a publicat European Wintertyre Regulations 2019 – regulamentul în ceea ce privește utilizarea anvelopelor de iarnă pe teritoriul Europei, dar a și updatat gama de anvelope.

Astfel, toate anvelopele din gama dedicată vehiculelor de transport cu dimensiuni cuprinse între 17.5 și 22.5 vor fi disponibile cu simbolul Alpin (fulgul de zăpadă).

Acesta specifică clar că anvelopele sunt unele de iarnă și au fost dezvoltate special pentru rularea în condiții reci și suprafețe acoperite cu gheață sau zăpadă.

Toate anvelopele din gama Continental au trecut testele necesare primirii acestui însemn (fulgul de zăpadă) și promit aderență bună în diferite condiții de iarnă.

VEZI ȘI: Cooperare pentru simplificarea procedurilor de transport în Europa

Deși sunteți tentați să spuneți că și anvelopele M+S oferă performanțe bune și iarna, trebuie să înțelegeți că acestea din urmă nu au fost dezvoltate special pentru condițiile din anotimpul rece. Da, sunt mai bune decât cele de vară, însă diferențele pe timp de iarnă dintre o anvelopă M+S și una cu simbolul Alpin sunt mari.

Deși există state care nu reglementează pneuri dedicate de iarnă, Continental recomandă „încălțarea” acestora întrucât oferă peformanțe mai bune chiar și pe uscat la temperaturi scăzute.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.