Continental iTyres: anvelope inteligente încă din fabrică

Continental iTyres: anvelope inteligente încă din fabrică

Prin introducerea în anul 2013 a sistemului de control al presiunii din anvelope ContiPressureCheck, Continental a pregătit drumul pentru anvelopele inteligente.

Acum, producătorul de anvelope Premium prezintă, cu anvelopele iTyre, o soluție și mai confortabilă pentru controlul digital al anvelopelor. Senzorii ContiPressureCheck pentru măsurarea presiunii și temperaturii anvelopelor se montează din fabrică. În prezent sunt disponibile 22 dintre cele mai uzuale dimensiuni de anvelope disponibile ca anvelope iTyre, în special din gamele de anvelope Conti Hybrid și Conti EcoPlus.

Senzorii preinstalați îi ajută pe operatorii de flote să economisească nu doar timp de montaj important, Continental, pe lângă costurile de montaj, garantează montajul corect și poziționarea corectă a senzorilor în anvelopele iTyre.

Continental iTyres: anvelope inteligente încă din fabrică

Datele măsurate în interiorul anvelopelor sunt înregistrate în mod continuu și sunt afișate șoferului pe un ecran. Dacă presiunea în anvelope prezintă abateri față de valoarea de referință, ContiPressureCheck avertizează imediat șoferul. Astfel se pot lua imediat măsuri pentru eliminarea problemei și pentru readucerea presiunii în anvelopă la valoarea normală.

În plus, sistemul ContiPressureCheck este compatibil cu diverse sisteme telematice, prin care datele privind presiunea din anvelope și presiunea acestora pot fi transmise la un ecran integrat precum și la aparate externe. Aceasta asigură imediat transparență și simplifică semnificativ gestionarea anvelopelor pentru flotă.

VEZI ȘI: Sistemul ContiConnect a fost lansat oficial în cadrul IAA 2016

Sistemul ContiPressureCheck contribuie la reducerea consumului de combustibil și a uzurii anvelopei, crescând astfel performanța de rulare. Datorită eficienței ridicate a camioanelor și a duratei de viață prelungite a anvelopelor, costurile de operare ale flotei scad. Datorită emisiilor reduse de CO2, sistemul ContiPressureCheck contribuie în mod pozitiv la sustenabilitate. În plus, presiunea corectă în anvelope contribuie la siguranța tuturor participanților la trafic.

Portofoliul iTyre va fi extins continuu. Senzorii ContiPressureCheck pot fi achiziționați și separat și puteți să îi montați în anvelopă singuri.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

 

Follow #infotrucker