AnvelopeTop News

Continental a lansat noi anvelope pentru camioane și autoutilitare ușoare

Producătorul de anvelope german Continental a lansat noile anvelope Conti Hybrid Gen 5 pentru camioane care fac transport regional și VanContact A/S Ultra pentru autoutilitare ușoare, care sunt concepute și pentru vehicule comerciale electrice.

Sectorul transporturilor și al logisticii cunoaște un boom fără precedent. Schimbările în comportamentul consumatorilor și creșterea rapidă a cumpărăturilor online au făcut ca sectorul transporturilor să devină cea mai mare ramură a activității de manipulare a mărfurilor din Europa.

Continental a lansat noi anvelope pentru camioane și autoutilitare ușoare

Lanțurile de aprovizionare stabile sunt mai vitale ca niciodată. Transportul regional, mai presus de toate, capătă o importanță din ce în ce mai mare, iar vehiculele implicate în transportul regional de mărfuri, în special, trebuie să demonstreze capacitatea de a face față provocărilor.

Frânarea frecventă și plecarea de pe loc, manevrele în spații înguste și diversele stări de încărcare pe suprafețe de drum în schimbare pun la încercare toate componentele vehiculului zi de zi. Iar ca punct de contact direct între vehicul și drum, anvelopele joacă un rol fundamental.

VEZI ȘI: Volvo Trucks începe producția de serie a camioanelor electrice grele

În cadrul unui eveniment special de lansare organizat la Sevilla, Continental a prezentat noile sale anvelope Conti Hybrid Gen 5 pentru camioane de transportul regional și VanContact A/S Ultra pentru autoutilitare, dar și versiunea nou-nouță a aplicației ContiConnect.

Conti Hybrid Gen 5 pentru camioane de transport regional

Conti Hybrid Gen 5 a fost dezvoltată pentru a face față provocării de a îndeplini zilnic misiuni de transport regional, care includ și secțiuni de autostradă sau drumuri expres.

Conti Hybrid HS5 pentru axa directoare și Conti Hybrid HD5 pentru axa motoare – în dimensiune de 22,5 inch pentru utilizare combinată pe drumurile regionale și autostrăzi – îndeplinesc diversele cerințe de utilizare a flotelor de camioane, adică accelerare, frânare, manevre și viraje frecvente pe o varietate de suprafețe de drum.

Benzile de rulare inovatoare, compușii de cauciuc și construcțiile de ultimă generație ale carcasei oferă performanțe îmbunătățite în ceea ce privește kilometrajul, durabilitatea și tracțiunea, combinate cu o rezistență la rulare optimizată. Noua gamă de anvelope pentru camioane Conti Hybrid Gen 5 se remarcă printr-un kilometraj cu până la 20% mai mare decât cel al generației precedente.

Continental a lansat o noua gamă de anvelope pentru camioane și autoutilitare ușoare

Compușii de cauciuc utilizați de gama de anvelope Conti Hybrid Gen 5 au fost dezvoltați special pentru a răspunde cerințelor exigente ale transportului regional. Benzile de rulare, cu construcția lor în două straturi și compuși inovatori, permit un kilometraj ridicat și o robustețe considerabilă, optimizând în același timp rezistența la rulare în utilizarea în transportul regional. Acest lucru are, de asemenea, un impact pozitiv asupra eficienței combustibilului și a emisiilor de CO2.

O curea de oțel lungă și neîntreruptă trece peste carcasa radială în direcția de deplasare. Această construcție optimizează distribuția presiunii în suprafața de contact, în special în condiții de sarcină variabilă. În plus, structura nou dezvoltată a benzii de rulare a Conti Hybrid HD5 protejează foarte eficient banda de rulare și carcasa împotriva deteriorării la nivelul axei motoare.

VanContact A/S Ultra pentru autoutilitare

În ceea ce privește noile VanContact A/S Ultra pentru autoutilitare ușoare, aceste anvelope sunt produse în patru dimensiuni de 16 inch și pot fi utilizate pe autoutilitare ușoare de curierat rapid și distribuție. Gama de produse va fi extinsă semnificativ anul viitor pentru a include și alte dimensiuni cu diametrul de 15, 16 și 17 inch.

Continental a lansat o noua gamă de anvelope pentru camioane și autoutilitare ușoare

Inginerii Continental au dezvoltat un nou compus de cauciuc, un nou profil și un nou flanc. În compusul de cauciuc au fost adăugate noi materiale care reduc rezistența la rulare – un factor important pentru un consum redus de combustibil și emisii reduse de CO2. În același timp, polimerii funcționalizați din acest nou compus asigură un randament kilometric ridicat atât în timpul verii, cât și în timpul iernii.

Lamela 3D inteligentă a fost dezvoltată pentru a obține o aderență bună la condusul pe zăpadă și pe drumuri umede, un design special care stabilizează blocurile benzii de rulare, asigurând astfel distanțe scurte de frânare. În timpul rulării pe timp de iarnă, acest design permite ca lamela să se deschidă larg atunci când rulează în zona de contact cu solul, producând astfel o aderență ridicată pe zăpadă prin intermediul marginilor lamelii.

În plus, pentru a se asigura că peretele lateral este robust și rezistent, acesta a fost ranforsat cu o bandă cu design de „cărămidă”, care-l protejează împotriva deteriorării și contribuie astfel la realizarea unei anvelope foarte robuste.

Din aceeași categorie...

Back to top button