AnvelopeTrailer

Continental permite monitorizarea în timp real a anvelopelor remorcilor

Prin soluția digitală ContiConnect Live, Continental oferă acum și monitorizarea în timp real a anvelopelor remorcilor, fie ele cuplate sau libere.

O unitate telematică poate primi date de la senzorii din anvelope și să le trimită către portalul ContiConnect. Sistemul poate apoi furniza informații continue despre presiunea și temperatura anvelopelor, atunci când este cuplat la o sursă de putere. Chiar și necuplat, bateria reîncărcabilă a unității permite citiri zilnice pentru până la 28 de zile.

Continental permite monitorizarea în timp real a anvelopelor remorcilor

ContiConnect Live poate reduce astfel defecțiunile legate de anvelope și să mențină vehiculele pe drum și nu în atelier. Actualizările statusului și alertele în timp real cresc de asemenea eficiența și reduc costurile asociate cu întreținerea.

ContiConnect Live pentru remorci oferă și o funcție track & trace bazată pe date GPS. Aceasta oferă managerilor de flotă o vizibilitate completă asupra poziționării vehiculelor lor. Din iulie 2023, noua soluție Continental pentru monitorizarea anvelopelor remorcilor este disponibilă în mai multe piețe la nivel global.

VEZI ȘI: Krone introduce noua generație de anvelope KT231 pentru remorci

”ContiConnect Live oferă beneficii imense flotelor, de exemplu știind dacă o anvelopă are probleme de presiune ce poate fi rezolvată chiar înainte ca remorca să fie cuplată la un camion”, explică Clarisa Doval, șefa departamentului Digital Solutions la Continental Tires.

Continental permite monitorizarea digitală în timp real a anvelopelor remorcilor

Senzorii din interiorul anvelopei trimit date către unitatea telematică instalată pe remorcă. Informația este introdusă în platforma de administrare a anvelopelor și poate fi văzută ușor prin portalul ContiConnect și aplicația on-site ContiConnect.

Operatorii de flote pot accesa date precum presiunea, temperatura sau kilometrajul pentru fiecare anvelopă conectată individual. Dacă anvelopa este dezumflată sau pierde aer, portalul poate genera o alertă sms sau pe email pentru un număr nelimitat de destinatari, pentru ca situația să fie corectată cât mai rapid.

Din aceeași categorie...

Back to top button