AnvelopeInfoTech

Continental prezintă la CeMAT2016 soluțiile sale de management al anvelopei

În cadrul CeMAT 2016, Continental va prezentat două soluții software dedicate sectorului de transport și intralogistică, ce permit monitorizarea presiunii și temperaturii anvelopei cu scopul de a crește performanța și siguranța în exploatare.

Având în vedere că peste 30% din cele mai frecvente defecte ale unui camion au ca și cauză anvelopele, Continental va prezenta în cadrul târgul bienal dedicat sectorului de logistică și supply chain, ce se va desfășura în perioada 31 mai – 3 iunie la Hanovra, două soluții inovatoare de management al anvelopelor.

În cadrul standului său, compania germană va oferi posibilitatea vizitatorilor profesioniști să testeze ContiPressureCheck, noul sistem de management al presiunii în anvelopă (TPMS) și sistemul telematic ContiFlexBox.

Continental prezintă la CeMAT2016 soluțiile sale de management al anvelopei

Acestea sunt două sisteme software inteligente care permite colectarea și analiza datelor referitoare la vehicul, permițând un management al flotei mai eficient și economic. ContiPressureCheck este un sistem de monitorizare al anvelopelor montat direct pe anvelopă. Cu ajutorul senzorilor montați în interiorul carcasei anvelopei, se măsoară presiunea și temperatura acesteia. Valorile înregistrate sunt transmise printr-o conexiune wireless la o unitate centrală și afișată pe un ecran instalat în habitaclu. Un dispozitiv de avertizare acustică avertizează șoferul în cazul pierderii de presiune, schimbării de temperatură sau pană, astfel că, acesta se poate dedica mai mult condusului efectiv.

VEZI ȘI: ContiPressureCheck în echiparea originală Solaris

Verificarea anvelopelor este un factor major în cadrul managementului de flotă. Presiunea corectă permite reducerea rezistenței la rulare, lucru ce reduce consumului de combustibil și permite o mai bună funcționare a camionului. În plus, pentru managerii de flote, Continental oferă un nou instrument portabil de măsurare, care permite controlul presiunii și temperaturii în timp foarte scurt.

Începând cu 2017, ContiPressureCheck va fi integrat în ContiFlexBox – o soluție telematică care, printr-un semnal GPS colectează și afișează datele cu privire la anvelopă și vehicul, trimițând ulterior informațiile (fără fir sau GSM) către un server central pentru o monitorizare completă a stării vehiculului.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button