AnvelopeTop News

Continental prezintă regulile naționale privind anvelopele de iarnă

Regulile naționale privind anvelopele și alte echipamente de iarnă pentru camioane și autobuze sunt foarte diferite în țările europene. Producătorul de anvelope Continental a făcut o actualizare a modificărilor.

De exemplu, în Danemarca, Italia și Olanda nu există o obligație generală de montare a anvelopelor de iarnă pe vehicule comerciale.

Continental prezintă regulile naționale privind anvelopele de iarnă

În schimb, Germania, Austria și Spania au regulamente clare pentru echiparea cu anvelope de iarnă. De asemenea, Franța a înăsprit regulamentele de iarnă pentru 2021, ajungând la prevederi similare cu cele din Norvegia.

Se apropie perioada de schimbare a anvelopelor cu cele de iarnă, iar Continental a făcut din nou un sumar al regulamentelor actuale, inclusiv cele mai mari schimbări, destinat șoferilor de camioane și autobuze și managerilor de flote.

În unele țări importante de tranzit, precum Germania, Austria, Elveția, Belgia și Polonia, nu s-au făcut schimbări la regulile naționale privind anvelopele de iarnă și echipamentele necesare camioanelor și autobuzelor.

VEZI ȘI: Actualizare în gama Conti EcoPlus: rezistență la înaintare redusă

În Franța, echipamentele de iarnă erau deja obligatorii pe unele drumuri special marcate. O nouă regulă se referă explicit la marcajul 3PMSF. În perioada 1 noiembrie – 31 martie, fiecare departament poate introduce reguli de iarnă pe anumite drumuri, semnalizate prin semnele rutiere de obligativitate a lanțurilor sau anvelopelor de iarnă.

Norvegia a introdus din sezonul 2020/2021 obligația anvelopelor de iarnă (simbol 3PMSF) pentru axa motrică și axa față. Celelalte axe pot fi echipate și cu anvelope cu marcaj M+S.

Din aceeași categorie...

Back to top button