Tehnologie

Continental și Aurora fac progrese cu sistemul de condus autonom

Continental și Aurora Innovation au anunțat finalizarea designului hardware și arhitecturii de siguranță pentru viitorul sistem de condus autonom de nivelul 4 pentru camioane Aurora Driver.

Finalizarea designului hardware vine la mai puțin de un an după ce Continental și Aurora au intrat într-un parteneriat ce își propune să producă la volume mari sisteme de condus autonom pentru camioane. Continental plănuiește să înceapă producția viitorului sistem în 2027.

Aurora și Continental lucrează și pentru a oferi un sistem de rezervă industrializat, care să intre în producție tot în 2027. Pentru a opera în siguranță fără un operator uman, vehiculele autonome au nevoie de integrarea unor redundanțe care să ofere soluții de rezervă pentru cazurile rare de defecțiuni ale componentelor sau senzorilor. O astfel de redundanță este sistemul de rezervă, un computer specializat secundar care să poate prelua operațiunile în cazul unei defecțiuni la sistemul primar.

Continental și  Aurora au anunțat și un calendar al parteneriatului care își propune să comercializeze mii de camioane autonome. În 2024 și 2025, Continental va construi versiunile inițiale ale hardware-ului și îl va testa în noua sa facilitate din New Braunfels, Texas (SUA).

VEZI ȘI: Camionul solar Gebrüder Weiss stabilește un nou record de altitudine

În 2026 și 2027, Continental va industrializa și valida viitorul hardware Aurora Driver și sistemul de rezervă, înainte de începerea producției. Sistemul va integra produse din portofoliul Continental, precum senzori, unități de control pentru condus automatizat, computere de înaltă performanță, unități telematice și multe altele.

Sistemele vor fi trimise partenerilor Aurora, pentru integrarea în vehicule gata pentru conducere autonomă. Din 2027, mii de camioane cu sistemul Aurora Driver vor fi pregătite să transporte autonom marfă în SUA.

Din aceeași categorie...

Back to top button