Continental și Leia dezvoltă un instrumentar de bord cu afișaj 3D Lightfield

Continental și Leia dezvoltă un instrumentar de bord cu afișaj 3D Lightfield
Continental și Leia dezvoltă un instrumentar de bord cu afișaj 3D Lightfield, care va putea fi implementat pe vehiculele autonome.

Un semn de oprire roșu strălucitor apare în fața ecranului. Rânduri de case se ridică din sistemul de navigație, sigla producătorului vehiculului se rotește în aer în fața tabloului de bord.

Continental și Leia dezvoltă un instrumentar de bord cu afișaj 3D Lightfield

Cu aceste tipuri de efecte tridimensionale, Continental își propune să revoluționeze modul în care sunt configurate instrumentarele de bord în vehiculele auto.

Compania de tehnologie dezvoltă în prezent o soluție inovativă de conducere: grupul de instrumente de bord 3D Lightfield. Tehnologia este dezvoltată în colaborare cu Leia, o companie din Silicon Valley.

Cu noua tehnologie, Continental speră să aducă a treia dimensiune în noua generație a vehiculelor. Afișajele Lighfield promit nu doar percepția confortabilă a naturii 3D, cât și redarea unor povești cu efecte complexe.

Tehnologia permite transmiterea în siguranță a informațiilor către conducătorul auto în timp real, făcând ca interacțiunea șoferului cu vehiculul să devină mai confortabilă și mai intuitivă.

Noul instrumentar de bord Lightfield promite să facă un nou pas în acest domeniu.

VEZI ȘI: Noul Fiat Ducato vine cu noi motorizări și transmisie automată cu nouă trepte

„Una dintre cele mai mari provocări din industria automobilelor este de a dezvolta concepte inteligente pentru interacțiunea om-mașină. Pentru a crea soluții care să sporească experiența șoferului și să-i permită acestuia să interacționeze simplu și eficient cu autovehiculul fără a fi distras de la drum”, explică dr. Frank Rabe, unul dintre inginerii Continental.

În drumul către dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă, șoferul va avea mai multe șanse să se angajeze în alte activități, cum ar fi apelurile video, navigarea pe Internet sau vizionarea emisiunilor și filmelor.

„Pentru noi este o versiune mai mare, mai imersivă a unui smartphone, cu o conștientizare complet 3D a mediului său. Este un spațiu logic (n.r instrumentarul de bord al mașinii) pentru a implementa ecosistemul nostru Lightfield”, a completat unul dintre oficialii Leia.

Continental adaptează acum tehnologia Leia pentru utilizarea în autovehicule.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.