SustenabilitateTop News

Continental și Siemens vor produce pantografe pentru camioane

Continental Engineering Services (CES) și Siemens Mobility vor colabora pentru dezvoltarea și producția de colectoare de curent (pantografe) pentru camioane hibrid.

Parteneriatul combină expertizele din două lumi ale tehnologiei: Siemens Mobility este un specialist în electrificarea căilor ferate, în timp de Continental Engineering Services dezvoltă și produce tehnologii pentru industria automotive.

Continental și Siemens vor produce pantografe pentru camioane

Continental și Siemens își vor combina eforturile pentru a produce în serie pantografe pentru camioane. Aceste produse ar trebui să fie disponibile rapid, la volume mari, pentru a susține utilizarea lor pe scară largă în Europa.

Tehnologia eHighway folosește camioane electrificate pe porțiunile de autostradă cu trafic intens echipate cu linii electrice aeriene. Pe acele porțiuni, camioanele își pot folosi doar motoarele electrice pentru propulsie, în același timp încărcându-și bateriile pentru a putea fi folosite mai târziu.

”Producătorii de camioane caută diverse concepte pentru reducerea emisiilor de CO2. Tehnologia eHighway dezvoltată de Siemens Mobility este o modalitate eficientă de a reduce emisiile camioanelor și poate deveni coloana vertebrală a protecției mediului în transportul rutier de mărfuri”, a declarat Michael Peter, CEO al Siemens Mobility.

VEZI ȘI: Toll Collect reduce numărul terminalelor de taxare rutieră

Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității, o inițiativă a Ministerului Federal de Transport, recomandă ca pe 4.000 de km de autostradă (din totalul de 13.000 km) din Germania să fie montate linii electrice aeriene, până în 2030. Aceste rute intens folosite sunt responsabile pentru 66% din consumul de carburant și emisiile camioanelor pentru distanțe lungi.

Și pe calea ferată, Germania are aproximativ 60% din linii electrificate. Acestea sunt însă liniile principale, responsabile pentru mai bine de 90% din traficul feroviar.

În Germania, sistemul eHighway este testat în prezent pe 3 secțiuni: pe A5 în Hessen (între joncțiunile Zeppelinheim/Cargo City Süd la Aeroportul Frankfurt Airport și Darmstadt/Weiterstadt), pe A1 în Schleswig-Holstein (între joncțiunea Reinfeld și intersecția Lübeck) și pe B462 în Baden-Württemberg (între Kuppenheim și Gaggenau).

Din aceeași categorie...

Back to top button