Tehnologie

Continental vrea să digitalizeze complet procesul de producție

Proiectul DIAZI, inițiat de Continental, își propune să digitalizeze complet procesul de producție a componentelor auto.

În viitor, noile linii de producție vor fi planificate, simulate și exploatate digital, sporind eficiența, flexibilitatea și rentabilitatea fabricilor de automobile și permițându-le să țină pasul cu ciclurile de dezvoltare mai rapide, cu lanțurile de aprovizionare complexe și cu cerințele în schimbare ale clienților.

În acest scop, Continental a inițiat, alături de alți opt parteneri din domeniul IT și al optimizării proceselor, universități și start-up-uri specializate, proiectul „Digitalizarea procesului de industrializare în industria auto și a furnizorilor” (DIAZI) care își propune să digitalizeze complet procesul de producție.

Rezultatele proiectului DIAZI, început la 1 ianuarie 2023 și derulat pe o perioadă de 3 ani, vor face producția de automobile mult mai eficientă – și, astfel, vor contribui la mobilitatea durabilă în ansamblu.

Infrastructura industriei germane de automobile și a furnizorilor va beneficia foarte mult în urma digitalizării. Având în vedere concurența tot mai mare în domeniul tehnologiilor cheie, o abordare holistică, orientată spre digital, pentru optimizarea proceselor de producție este din ce în ce mai importantă.

VEZI ȘI: EPAL a făcut un pas important spre digitalizarea paleților

De altfel, Continental spune că aceasta este singura modalitate de adaptare la cerințele tot mai mari ale clienților și la ciclurile de dezvoltare mai rapide.

Proiectul DIAZI promovează un mediu de producție complet digitalizat, în care noile linii de producție sunt planificate digital și procesele de producție sunt simulate. În acest fel, noile unități de producție pot fi puse în funcțiune mai întâi în mod virtual, înainte de punerea în funcțiune.

Continental vrea să digitalizeze complet procesul de producție

Condusă de inteligența artificială, această etapă face posibilă optimizarea continuă a proceselor, realizarea unor previziuni precise privind productivitatea și reducerea la minimum a timpilor de nefuncționare datorită analizei aprofundate a datelor tuturor utilajelor. Diferitele unități de producție ale unei companii, precum și locurile de producție ale furnizorilor, pot fi astfel conectate pentru a asigura o producție rapidă, scalabilă și de înaltă calitate.

Prima fază a proiectului, care s-a încheiat la finalul lui 2023, a avut ca scop definirea unor modele demonstrative specifice în cadrul diferitelor domenii de digitalizare, pentru a include întregul proces de planificare și punere în funcțiune a liniei virtuale, de la optimizarea procesului pe bază de date până la operarea aplicației.

În acest proces au fost implicați experți de la Universitatea de Științe Aplicate Landshut, Universitatea Tehnică din Braunschweig, start-up-ul de software IFOX Systems, compania de management IT Suse, expertul în intralogistică Naise, optimizatorul de procese și producție Dualis și plus10, un furnizor de software de analiză pentru instalații de producție automatizate.

Din aceeași categorie...

Back to top button