AnvelopeInfoTech

ContiPressureCheck în echiparea originală Solaris

ContiPressureCheck, sistemul dezvoltat de producătorul Continentat pentru monitorizarea presiunii din anvelope, a fost aprobat de Solaris Bus & Coach.

Producătorul polonez de autobuze și troleibuze dedicate transportului urban și regional de persoane, urmează să introducă în echiparea originală sistemul ContiPressureCheck. Toată gama de autobuze Solaris Bus & Coach e concepută acum pentru a integra ContiPressureCheck ca echipare standard. Cablurile necesare și conectorii sunt integrați în toate vehiculele chiar din fabrică, iar temperatura și presiunea măsurată va fi afișată direct pe bordul vehiculului. Dacă sistemul ContiPressureCheck este achiziționat ca optional senzorii și Unitatea Centrală de comandă (CCU) vor fi incluse în vehicul.

În luna februarie 2016, Solaris a livrat primele 60 de autobuze echipate cu ContiPressureCheck către un client din Cracovia. Sistemul ContiPressureCheck folosește senzori din interiorul anvelopelor pentru a măsura atât presiunea cât și temperatura în anvelopă, în timp real. Datele sunt transmise permanent în cabină și prezentate șoferului pe un display. Dacă presiunea anvelopelor deviază de la valoarea corectă specificată, ContiPressureCheck avertizează imediat șoferul. Se pot lua măsuri pentru a rectifica situația și a readuce presiunea aerului în anvelopă la nivelul normal.

ContiPressureCheck în echiparea originală Solaris

VEZI ȘI: Noutățile Continental de la Busworld 2015

În acest mod, sistemul contribuie la scăderea consumului de carburant și uzurii anvelopelor precum și la creșterea kilometrajului. Se poate astfel îmbunătăți eficiența autobuzelor, scăzând costurile de funcționare și impactul asupra mediului înconjurător, mulțumită emisiilor scăzute de CO2 și duratei de viață mai îndelungate a anvelopelor. În plus, ContiPressureCheck aduce o importantă contribuție la siguranța pasagerilor.

ContiPressureCheck se instalează rapid și simplu și se poate adăuga și ulterior, dacă se schimbă anvelopele. Este compatibil cu diferite sisteme telematice, permițând transmiterea datelor despre presiunea și temperatura din anvelopă către display-uri integrate sau rețele telematice. În acest mod, datele colectate pot fi descărcate pe un dispozitiv extern, simplificând gestionarea anvelopelor pentru parcul auto.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button