Economic

Contractele de muncă temporare din România sub lupa Gărzii Financiare din Italia

Protestul angajaților italieni de pe platforma CEVA Logistics din Stradella împotriva angajarii muncitorilor cu contracte de muncă temporare din România, nu a rămas fără ecou.

Astfel, după descoperirea a 70 de contracte de muncă temporare încheiate în România de consorțiul Premium Net Consortium, Garda Financiară din Italia a intrat pe fir și investighează condițiile de lucru ale firmelor terțe care operează platforma CEVA Logistics.

Contractele de muncă temporare din România sub lupa Gărzii Financiare din Italia

Cazul muncitorilor temporari care au lucrat cu un contract de muncă semnat prin intermediul unei agenții de recrutare din România a ajuns pe masa Gărzii Financiare din Italia. Astfel, au fost efectuate mai multe controale privind condițiile de lucru ale muncitorilor care lucrează în numele mai multor firme, precum Città del Libro și Farmaco.

Potrivit rapoartelor prezentate de ziarul Provincia Pavese, ofițerii de la Garda Financiară au vorbit cu muncitorii platformei CEVA Logistics despre contractul lor de muncă, pentru a verifica dacă există nereguli în cadrul lanțului de achiziții publice.

Între timp, acțiunile uniunii Filt Cgil privind această situație continuă. Într-o notă de la începutul lunii aprilie, uniunea acuză CEVA Logistics Italia de lipsă gravă de acțiune, solicitând insistent să se reglementeze procesul de angajare în cadrul lanțului de aprovizionare prin folosirea unei singure firme, evitându-se astfel subcontractare.

VEZI ȘI: A fost acceptat falimentul companiei Artoni Logistica

CEVA Logistics Italia a intervenit pe această temă cu o declarație pe 7 aprilie 2017, în care explică faptul că cei 70 de angajați la care presa din Italia a făcut referire în ultimele zile nu sunt angajați ai CEVA.

Așa cum este practica în piața de logistică italiană, CEVA Logistics se bazează pe subcontractanți pentru a gestiona activitățile de depozitare și manipulare a mărfurilor.

Aceste companii terțe părți, sunt monitorizate de CEVA Logistics în scopul de a respecta legile și regulamentele în vigoare.

Până în acest stadiu al investigațiilor, Garda Financiară nu a găsit nereguli.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button