Controale ale autorităților vamale germane la mai multe companii de curierat

Controale ale autorităților vamale germane la mai multe companii de curierat
Autoritățile vamale germane au descoperit în cadrul unei acțiuni de control mai multe încălcări ale legislației la companiile de curierat din Köln și împrejurimi.

Pe 8 februarie 2018, dimineața, autoritățile vamale și poliția au controlat agenții de livrare a coletelor a șapte companii de curierat din zona Köln și zonele înconjurătoare.

Controale ale autorităților vamale germane la mai multe companii de curierat

Controalele s-au efectuat la Amazon Logistics, DHL, GLS, Hermes și distribuitorul de medicamente Noveda, în cadrul cărora reprezentanții vamali și ai poliției au constatat încălcări grave ale legislației.

Jens Ahland, purtătorul de cuvănt al vămii, a comunicat că în total au fost verificate 540 de persoane din 147 de companii, în special șoferi, dar și dispeceri și alți angajați din zona de logistică.

Cu excepția companiilor DHL și UPS, care lucrează cu curieri angajați, celelalte firme de curierat lucrează exclusiv sau majoritat cu subcontractori.

Astfel, în cazul a 220 de persoane au fost adunate probe care duc la concluzia că există o încălcare în ceea ce privește salariul minim din Germania, existând suspiciuni că șoferii sunt remunerați cu mai puțin bani decât este prevăzut legal.

De exemplu, mulți dintre ei nu erau plătiți pentru timpul petrecut la încărcare, ceea ce “este inadmisibil”, a declarat Ahland.

VEZI ȘI: MAN expune gama specială MAN XLION în cadrul Bauma 2019 de la München

În 35 de cazuri există suspiciunea de fraudă, adică șoferii beneficiază de diferite ajutoare sociale și nu și-au declarat activitatea de curier.

Alți 30 de șoferi lucrau la negru, nefiind înscriși nici măcar în sistemul de asigurări sociale. De asemenea, agenții de poliție au constatat și încălcări ale perioadelor de condus și odihnă prevăzute.

Unul dintre șoferi nu avea nici măcar drept de condus, el legitimându-se cu un permis francez fals.

Un alt șofer, din Maroc, nu avea documente de ședere legale în Germania, cu toate că a declarat că este de doi ani acolo și își câștigă existența prestând servicii de curierat.

Controalele din orașul Köln și zonele limitrofe acestuia fac parte dintr-o acțiune la nivel național a autorităților vamale împotriva frecventelor încălcări ale legislației în industria de curierat.

“Obiectivul acțiunii a fost, în primul rând, să controlăm respectarea plății salariilor minime. Curierii au un loc de muncă solicitant și trebuie să aibă garantat măcar salariul minim”, declară Ahland.

Controalele vor continua în perioada următoare și vor fi efectuate verificări amănunțite la toate filialele companiilor unde s-au găsit nereguli în acest weekend.

„Din păcate ne așteptăm să găsim noi nereguli și cred că cifrele anunțate acum vor crește“, a mai spus Ahland.

Follow #infotrucker