ȘtiriTop News

Controale care au vizat camioanele supraîncărcate de pe A7, în Germania

Marți și miercuri, poliția de autostradă din Winsen a derulat o serie de acțiuni de control care au vizat camioanele supraîncărcate, pe autostrada A7, în zona Ramelsloh.

În cadrul controalelor rutiere, agenții de poliție au depistat mai multe vehicule supraîncărcate, printre care și un camion cu lemne și un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară ușoară și o remorcă.

Controale care au vizat camioanele supraîncărcate de pe A7, în Germania

În cazul camionului cu lemne, cu destinația Lübeck, cântarul a afișat peste 44 de tone, în loc de maxim 40 de tone, atât cât era permis, în timp ce pentru ansamblul rutier, cu destinația România, cântarul a afișat peste 7.000 kg, în condițiile în care masa maximă totală permisă era de 5.800 kg.

În ambele cazuri, agenții de poliție au sancționat șoferii și le-au interzis acestora să-și mai continue călătoria.

Însă, campion în ceea ce privește mersul cu supratonaj a fost un autocamion cu remorcă, încărcat cu șine de tren tăiate, care circula pe A1, în direcția Bremen, în zona Rade.

VEZI ȘI: Zeci de controale tematice efectuate de BAG, în aprilie

La prima cântărire, cântarul cu o plajă de măsurare de 50 de tone, nu a afișat niciun rezultat, acest lucru datorându-se faptului că ansamblul depășea plaja de greutate. Prin urmare, vehiculele au fost cântărite individual. În cele din urmă, agenții de poliție au reușit să stabilească greutate totală, care era de aproape 55 de tone.

Și în acest caz, șoferului i-au interzis să-și mai continue drumul, iar marfa în exces a fost reîncărcată la fața locului într-un alt camion. În acest caz, polițiștii au sugerat impunerea unei garanții pe active.

Din aceeași categorie...

Back to top button