Controale la mai multe companii de transport din Olanda

Controale la mai multe companii de transport din Olanda
Autoritățile olandeze au controlat 25 de companii de transport din Olanda suspectate de încălcarea reglementărilor de transport de la începutul acestui an, scrie ttm.nl.

Suspiciunile organelor de control au inclus manipularea tahografului, depășirea timpilor de conducere și odihnă, depășirea tonajului, fraudă cu eșantioane de gunoi de grajd și încălcarea regulilor pentru transportul animalelor.

Controale la mai multe companii de transport din Olanda

Inspecțiile au avut loc în Noord-Brabant (8), Gelderland (6), Limburg (2), Friesland (2), Drenthe (2), Noord-Holland (2), Zuid-Holland (2) și în Utrecht (1).

În cadrul acțiunii, Inspectoratul pentru Mediu și Transporturi (ILT) a aplicat amenzi la 15 companii și a emis rapoarte oficiale pentru diferite încălcări.

Flotele a două companii de transport au fost blocate deoarece acestea nu mai dețineau licență de transport valabilă.

Un tahograf înregistrează orele de conducere și odihnă ale șoferului, iar prin manipularea acestuia se pot depăși orele legale de condus, respectiv viteza maximă legală de 90 km/h.

Din acest motiv, manipularea tahografului este considerată a fi o concurență neloială față de companiile de transport care respectă regulile.

VEZI ȘI: ETF: “Parlamentul European a votat legalizarea discriminării salariale și reducerea perioadei de odihnă”

De asemenea, conducerea cu tahograful manipulat poate pune în pericol siguranța, sănătatea și bunăstarea șoferului de camion, dar și siguranța celorlalți participanți la trafic.

În cadrul inspecțiilor, Autoritatea Olandeză pentru Siguranța Alimentară (NVWA) a descoperit documente de transport a îngrășămintelor animale false.

Companiile sunt suspectate că ar transportat doar pe hârtie îngrășământul animal în străinătate, în realitate, acesta fiind transportat către companii olandeze.

În cazul inspecțiilor privind transportul animalelor, NVWA a depistat o companie care nu a respectat normele privind timpul de călătorie și stabilirea obligatorie a locurilor de odihnă pentru animale în 263 de cazuri.

Follow #infotrucker