Controale mai frecvente în rândul camioanelor pe autostrada A 5 în Germania

Controale mai frecvente în rândul camioanelor pe autostrada A 5 în Germania

Poliția germană a intensificat controalele în rândul camioanelor în ultima perioadă de timp, cea mai recentă acțiune fiind derulată marți, 25 septembrie 2019, pe autostrada A 5 în zona Wetterau West, spre Frankfurt.

Între orele 09:00 și 14:00 pe autostrada A 5 au fost oprite 28 de vehicule comerciale ușoare și camioane, doar în două dintre cazuri nefiind depistate probleme, ceea ce face ca aceste controale să se desfășoare cu o frecvență săptămânală în regiune până la finalul anului.

Încălcările legislației au fost diverse de la depășirea în zone interzise, la nerespectarea vitezei legale, marfă neasigurată corespunzător sau chiar conducere fără permis.

În total cinci camioane au fost oprite și li s-a interzis continuarea transportului pentru că marfa nu era asigurată corespunzător în semiremorcă.

Un șofer care avea ferestre în semiremorcă a primit o amendă de 2.400 de euro pentru că acestea nici nu puteau fi transportate în siguranță pe tipul de camion folosit. Acestuia i s-a interzs să-și continue drumul el fiind nevoit să mute marfa într-un camion specializat.

Alți doi șoferi au fost nevoiți să tragă pe dreapta până când și-au schimbat anvelopele, agenții de poliție constatând un grad avansat de uzură al pneurilor.

VEZI ȘI: Șofer sloven de camion depistat în Germania că a manipulat tahograful

11 șoferi au fost depistați cu probleme legate de prevederile sociale, doi dintre ei, care transportau autoturisme, fiind nevoiții să depună o amendă – garanție de 13.000 euro. Motivele? Într-unul dintre camione tahograful lipsea complet, iar în cel de-al doilea șoferul nu avea card tahograf.

Un alt șofer a fost depistat fără permis de conducere valabil și el fiind nevoiit să-și întrerupă călătoria. La acestea se adaugă trei depășiri în zone interzise, trei depășiri ale vitezei legale și un șofer care a folosit telefonul mobil în timp ce conducea.

Agenții vamali au participat și ei la acest control având un câine specializat în depistarea de substanțe ilegale. Din acest punct de vedere niciunul dintre șoferii opriți nu a avut probleme.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.