Pachet de Mobilitate

Controale mai stricte pentru timpul de lucru al șoferilor, în Danemarca

Danemarca a introdus de la 21 mai controale mai stricte pentru timpul de lucru al șoferilor de camion, care se aplică inclusiv muncitorilor străini detașați.

Timpul total de lucru al șoferilor include timpul de condus și alte activități specifice, precum încărcarea și descărcarea. De la 21 mai, timpul de lucru al șoferilor nu va mai fi controlat de Autoritatea de Muncă din Danemarca, ci de Poliție și Autoritatea de Transport Rutier.

Controale mai stricte pentru timpul de lucru al șoferilor, în Danemarca

Totuși, în primele 3 luni se vor face doar controale informative, astfel încât primele amenzi nu vor veni mai devreme de finalul vacanței de vară. Amenzile sunt proporționale cu nivelul încălcării regulilor și merg până la 30.000 de coroane daneze (aproximativ 4.000 de euro) pentru șofer și 60.000 de coroane (8.000 de euro) pentru compania de transport.

Șoferii vor primi o amendă de 1.000 de coroane (135 euro) pentru încălcările grave: 65-70 de ore de muncă pe săptămână sau o medie de 56-60 de ore pe săptămână în ultimele 4 luni. Încălcările foarte grave aduc amenzi de 3.000 de coroane (aproximativ 400 de euro) pentru șoferi.

VEZI ȘI: Danemarca introduce controlul tahografelor de la distanță

Poliția va putea să rețină vehiculul până la plata amenzii pentru depășirea orelor de muncă. Măsura este gândită special pentru șoferii companiilor din afara Danemarcei.

Noile reguli pentru timpii de lucru ai șoferilor de camion din Danemarca

  • maxim 48 de ore pe săptămână în medie în ultimele 4 luni
  • maxim 60 de ore pe săptămână
  • maxim 6 ore consecutiv fără pauze
  • maxim 10 ore în 24 de ore, dacă munca se efectuează pe timpul nopții

Regulile se aplică și șoferilor de camion angajați la propria companie.

Din aceeași categorie...

Back to top button