ȘtiriTop News

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

Săptămâna trecută a fost una marcată de numeroase controale rutiere care au vizat traficului comercial de mărfuri, în Germania.

Luni, 13 iunie, în jurul orei 15:45, ofițerii de la poliția autostrăzii au verificat o autoutilitară înmatriculată în Polonia care circula pe A71 spre Schweinfurt.

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

Autoutilitara era utilizată pentru operațiuni de cabotaj în Germania, însă din verificări s-a constat că acestea erau ilegale, deoarece nu exista dovada un transport transfrontalier anterior. În plus, societatea de transport străină nu a putut prezenta un atestat de conducător auto în conformitate cu art. 5 din Regulamentul (UE) nr. 1072/2009 pentru conducătorul auto angajat dintr-o țară terță.

Ambele infracțiuni reprezintă încălcări grave ale legislației UE privind transportul rutier de mărfuri, care se pedepsesc cu o amendă de peste 3.800 de euro.

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

În urma consultării cu compania, aceasta a fost sancționată cu o sumă parțială de 2.000 de euro ca garanție prin intermediul șoferului. Acesta a fost împiedicat să își continue călătoria până la plata sumei parțiale.

100 de încălcări ale perioadelor de conducere și de odihnă

Marți (14 iunie) și miercuri (15 iunie), poliția din Euskirchen a desfășurat controale specifice în zona districtului pentru a monitoriza traficul comercial de mărfuri.

În cooperare cu Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG), au fost depistate și sancționate în consecință încălcări ale dimensiunilor vehiculelor, ale asigurării încărcăturii și ale supraîncărcării.

Accentul a fost pus în principal pe monitorizarea transporturilor lungi de lemn. Nu mai puțin de patru camioane ale unor companii din Germania, Luxemburg și Belgia au fost prea grele, iar în două cazuri prea lungi.

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

“Campion” a fost un camion încărcat cu cherestea care circula pe drumul federal 258 din districtul sudic, în apropiere de granița cu Belgia. Acesta era supraîncărcat cu 12 tone. Întreaga încărcătură a trebuit să fie descărcată la locul de inspecție. În plus, șoferul se afla pe drum cu permisul de conducere expirat.

La citirea aparatului tahograf au fost depistate peste 100 de încălcări ale perioadelor de conducere și de odihnă. Atât șoferul german în vârstă de 41 de ani, cât și compania riscă o amendă de trei sau patru cifre în euro.

Operațiunea Truck & Bus

Tot miecuri, 15 iunie, în cadrul operațiunii Truck & Bus, desfășurată de Roadpol la nivelul statelor UE, a fost efectuat un control al traficului comercial de mărfuri pe A4 în direcția Frankfurt, în zona de odihnă Hörselgau. În total, au fost mobilizați 29 de ofițeri. Activitățile de control au fost susținute de inspectori de la Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) din Erfurt, de un specialist în legislația privind mărfurile periculoase de la Oficiul de Administrație de Stat din Turingia și de un specialist de la Oficiul de Stat pentru Protecția Consumatorilor din Turingia.

Au fost verificate 34 de vehicule comerciale cu o capacitate cuprinsă între 2,8 și 40 t. Dintre acestea, 25 proveneau din UE și 3 din țări terțe (Serbia, Ucraina). La 22 de vehicule au fost constatate deficiențe și încălcări demne de a fi reclamate, pentru care au fost inițiate proceduri contravenționale și penale.

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

Au fost constatate defecțiuni tehnice semnificative la două ansambluri rutiere, astfel încât a fost interzisă continuarea călătoriei acestora, fiind însoțite la un atelier pentru o verificare amănunțită. În plus, s-a constatat că un camion încărcat cu cherestea de 53 de tone a fost nevoit să descarce o parte din încărcătură pentru a-și putea continua călătoria.

19 camioane verificate și 36 de infracțiuni constatate

Joi, 16 iunie, 8 ofițeri ai grupului regional de control al departamentului de poliție Wolfsburg-Helmstedt au efectuat un control de amploare al traficului comercial de mărfuri în parcarea din Allerpark P3, pe B188/Oebisfelder Strasse. Aceștia au fost sprijiniți de 6 ofițeri de la biroul vamal principal din Braunschweig. În câteva ore, polițiștii au verificat un total de 19 camioane articulate și au constatat 36 de infracțiuni.

Accentul principal a fost pus pe șoferi, legalitatea transportului, starea tehnică a vehiculului și asigurarea încărcăturii.

Cele 36 de infracțiuni depistate se refereau la asigurarea încărcăturii, la starea tehnică a vehiculelor, la autorizațiile necesare, la dispozițiile legislației muncii și la reglementările sociale. În plus, ofițerii au inițiat trei proceduri penale pentru suspiciune de conducere fără permis, încălcarea legii privind asigurarea obligatorie și suspiciune de reținere sau deturnare de salariu.

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

Șapte camioane articulate au primit interdicția de a-și continua călătoria până la remedierea defecțiunilor constatate sau până la obținerea autorizațiilor necesare. Alte motive pentru interzicerea continuării călătoriei au fost asigurarea inadecvată a încărcăturii și defecțiunile tehnice ale vehiculelor inspectate.

„Numeroasele încălcări și deficiențe constatate ne arată că este necesar un control continuu al acestui tip special de vehicul. O încărcătură care nu este asigurată în mod corespunzător poate avea consecințe devastatoare dacă alunecă”, spune inspectorul de poliție Sebastian Scherbinski, coordonator al grupului regional de control al poliției din Wolfsburg-Helmstedt.

Arme letale transportate în cutii de carton

În cursul controalelor de frontieră efectuate cu ocazia Summit-ului G7, poliția federală monitorizează din ce în ce mai mult traficul transfrontalier în regiunea evenimentului.

Sâmbătă, 18 iunie, ofițerii de poliție federală au oprit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 iunie, la punctul de trecere a frontierei de la Mittenwald, o autoutilitară înmatriculată în Polonia care efectua transport autorizat de arme. Cu toate acestea, șoferul ucrainean al firmei de expediție din Hamburg a încălcat cerința de a transporta armele într-un container securizat, nu în cutii de carton. Prin urmare, ofițerii secției de poliție federală din Rosenheim au confiscat armele – în total 172 de pistoale și puști de vânătoare.

Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

Conform primelor constatări, armele urmau să fie livrate de la o fabrică din Italia către un vânzător de arme din Suedia.

Inspectoratul Poliției Federale Rosenheim investighează acum o infracțiune în temeiul Legii privind armele. Forțele speciale ale Poliției Federale au transportat pistoalele și puștile de vânătoare în conformitate cu reglementările. După ce a descărcat armele, șoferul în vârstă de 31 de ani și-a putut continua călătoria.

De îndată ce agentul de expediție poate garanta un transport sigur, armele de foc pot fi aduse în Suedia.

Din aceeași categorie...

Back to top button