Știri

Controalele francezilor au provocat haos la Dover (Marea Britanie)

Unde dai și unde crapă! Cam așa s-ar traducerea situației creată în zona Dover (Marea Britanie) de decizia Franței de a introduce controale suplimentare a vehiculelor în portul Calais.

Și dacă și-ar fi propus să-i saboteze pe englezi, francezilor nu le ieșea atât de bine. Haosul de pe autostrăzile britanice M20/A20 şi M2/A2, care fac legătura cu portul Dover, pricinuit de introducerea de controale suplimentare în portul Calais de către Franța, aflată sub stare de urgență pe întreg teriotriul său până în noiembrie, a început să se domolească.

Luni dimineață, întârzierile în cozi au coborât de la 14 la 5 ore iar timpii de așteptare la feribot la aproximativ 2 ore.

Controalele francezilor au provocat haos la Dover (Marea Britanie)

Conform BBC, duminică dimineața, autoritățile britanice au anunţat că vor oferi asistenţă agenţilor francezi în accelerarea controalelor. Însă, chiar și așa, întârzierile la traversarea Canalului Mânecii cu feribot sau Eurotunnel vor exista în continuare pentru o perioadă de minim câteva săptămâni, cel puțin asta anunță oficiali ai autorităților britanice.

Cei care au vrut să traverseze Canalul Mânecii din Marea Britanie în Franța la sfârșitul săptămânii trecute au fost “loviți” de un val de cozi uriașe format pe pricipalele drumuri din comitatul Kent, ale căror timpi de așteptare au ajuns și la 14 ore. Căldura și lipsa minimelor facilități sanitare au fost principalii dușmani ai celor prinși în această situație.

VEZI ȘI: Restricții de circulație în Slovenia pe 30 iulie 2016

Autoritățile britanice au împărțit zeci de mii de sticle de apă celor blocați. Situația a fost mai complicată pentru cei aflați în vacanță cu copiii.

Având în vedere această situație creată, ne întrebăm, dacă nu cumva după ieșirea totală a Marii Britanii din Uniunea Europeană aceste cozi nu vor deveni o obișnuiță pentru cei care călătoresc între Marea Britanie și Franța.

Nu avem decât să așteptăm…

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button