In Focus

Controalele medicale au dus la cozi kilometrice pe autostrăzile spre Polonia

Controalele medicale au dus la formarea de cozi kilometrice, miercuri și joi, pe autostrăzile din Germania, spre Polonia.

Miercuri și joi au fost două zile de coșmar pentru șoferii de camioane care au încercat să intre în Polonia. Controalele medicale efectuate la granița dintre Germania și Polonia au generat cozi pe autostrada A 12, care au ajuns la aproape 50 de kilometri.

Controalele medicale au dus la cozi kilometrice pe autostrăzile spre Polonia

Poliția de autostradă informează șoferii să aleagă și vama de la Stadtbrücke în Frankfurt (Oder). Pentru camioane s-a dat permisiunea să utilizeze ca bandă de mers și banda de urgență pentru a avea un impact cât mai mic asupra transportului de mărfuri de care e nevoie în această perioadă.

Și pe A 15, tot la granița cu Polonia, coloanele de mașini au ajuns la 30 de kilometri, până la parcarea Cottbus Süd. Pe A 11, de la Berlin spre Stettin, coloana de mașini oprite avea aproximativ 18 kilometri.

De asemenea, pe A 4, în Saxonia, spre granița cu Polonia, coada în noapte de miercuri spre joi a fost de 40 de kilometri la vama Ludwigsdorf bei Görlitz, după ce miercuri coloana avea aproximativ 60 km.

În aceste zone, în afara poliției se aflau și reprezentanții Crucii Roșii care au încercat să acorde asistență și alimente celor în nevoie.

VEZI ȘI: Șoferii de camioane nemulțumiți de închiderea zonelor de odihnă și dușurilor din Franța

Cei care transportă în Polonia farmaceutice și echipamente medicale pot utiliza punctul de frontieră Gubenik (Guben), deschis din nou de autoritățile poloneze, care-l închiseseră cu o săptămână în urmă. Acest punct de frontieră este dedicat DOAR pentru trecerea camioanelor cu medicamente și echipament medical.

Controalele medicale au dus la cozi kilometrice pe autostrăzile spre Polonia

Trecerea pe la acest punct de frontieră este posibilă DOAR după anunțarea în avans a trecerii. Camionul trebuie să aibă o etichetă vizibilă (amplasată pe parbriz) cu RED CROSS și TRANSPORT MEDICAL / TRANSPORT MEDYCZNY.

Din păcate, cozile kilometrice au început să facă și victime. Astfel, în cursul zilei de joi, 19 martie, a avut loc un accident rutier între Storkow și Fürstenwalde în care au fost implicate 3 camioane. Unul dintre șoferi a murit în accident, iar altul a suferit răni grave și este internat la spital.

Din motive încă necunoscute, șoferul unui camion a intrat în coloana oprită și a murit în momentul impactului. Identitatea sa nu a fost făcută public.

Din aceeași categorie...

Back to top button