Știri

Controalele rutiere privind alcoolul dau rezultate pe autostrăzile din Germania

Controalele rutiere din 2019, care au vizat consumul de alcool în rândul șoferilor de camion, dau rezultate pe autostrăzile din Germania.

În 2019, numărul șoferilor de camion care au consumat alcool la volan a scăzut, comparativ cu anii precedenți, arată un raport al poliției din Hessen privind controalele rutiere.

Controalele rutiere privind alcoolul dau rezultate pe autostrăzile din Germania

În urma numeroaselor incidente provocate de șoferi care au consumat alcool, încă din luna ianuarie a anului 2019, autoritățile din zona Hessen au demarat un program de controale în rândul șoferilor de camion pentru a preveni consumul de alcool în rândul acestora.

Statisticile de până în acel moment indicau alcoolul ca una din cauza accidentelor în care erau implicate vehicule comerciale de peste 3.5 tone. Astfel, anual se înregistrau în medie 15 – 20 de accidente în care erau implicați șoferi care consumaseră alcool și apoi au urcat la volan.

La primul control din ianuarie au fost verificați 275 de șoferi de camion care așteptau în parcări să plece din nou în cursă, iar 48 dintre aceștia consumaseră alcool cu foarte puțin timp înaintea orei la care trebuiau să plece. 19 șoferi au primit interdicția de a conduce, alcoolemia în aerul respirat fiind de peste 0,5 la mie.

Aceste rezultate au dus la stabilirea unui program amplu de controale, atât în parcări, cât și în trafic. Spre finalul anului au început să apară și rezultate pozitive. La un control din septembrie au fost verificați 89 de șoferi de camion și cei mai mulți nu consumaseră alcool deloc. 8 șoferi au fost înregistrați cu o alcoolemie de sub 0.5 la mie și 3 dintre ei, care au și fost opriți să conducă, aveau o alcoolemie de 1.1 la mie.

VEZI ȘI: Un angajat care se ocupa de mentenanța unor utilaje într-o fabrică FCA a decedat

Frecvența și amploarea controalelor s-a “viralizat” în rândul șoferilor, iar asta a dus la scăderea considerabilă a șoferilor așteptau în parcare momentul când putea din nou să plece în cursă. La ultimul control din luna noiembrie a mai fost depistat un singur șofer care a fost dus la spital pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

Poliția din Hessen nu a comunicat încă cifrele finale pentru anul 2019, dar a confirmat că numărul de accidente produs de consumarea băuturilor alcoolice este în scădere pentru prima oară în ultimii 10 ani.

Ținând cont de rezultatele excelente înregistrate în acest an, autoritățile au menționat că vor păstra frecvența și amploarea controalelor și că acum vor pune un accent mai mare și pe depistarea problemelor tehnice la camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button